IGMG’den Hacılara Çok Yönlü Hizmet

IGMG’den Hacılara Çok Yönlü Hizmet

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) her yıl olduğu gibi bu yıl da hacı adaylarına kutsal topraklarda unutulmaz bir hac deneyimi yaşatmak için çok yönlü hizmet sunuyor. 

IGMG hac ve umre organizasyonu 50 yıldan fazla süredir hac ibadetini yerine getirmek için yola çıkan Müslümanlara profesyonel hizmet sunuyor. Avrupa’nın en deneyimli hac organizasyon kuruluşu olan IGMG Hac ve Umre Organizasyonu özellikle son 10 yılda çeşitli projeler geliştirerek hizmet yelpazesini genişletti. Emekliler umresinden, umrede ve hacda çocuk bakım hizmetlerine, yedi dilde hac organizasyonundan hac öncesi kapsamlı hazırlık seminerlerine kadar hacı adaylarının daha yola çıkmadan bilinçli ve şuurlu hac ibadetini yerine getirmeleri için hizmet sunuyor.

7 DİLDE İRŞAT HİZMETLERİ 

Bunların yanı sıra hacıların Medine’de ve Mekke’de karşılanmaları, irşat hizmetleri, sağlık hizmetleri, özel sohbetler, Arafat’ta özel programlar, kadınlara özel sohbetler ve sadece Türk vatandaşlarına değil Avrupa’da yaşayan Müslümanlara 7 dilde irşat hizmeti sunan IGMG, Almanca ve İngilizce konuşan kafileleri de müstakil kafile olarak hac ibadeti esnasında yalnız bırakmıyor. 

Sadece Türk vatandaşları için değil Avrupa’da yaşayan farklı ırklardan Müslümanlara hizmet etmek hem de İslamiyet ile yeni tanışmış olanların bu ibadeti anlamaları, şuuruna varmaları, bilinçlenmeleri için Almanca konuşan rehberle Alman kafilelerle ya da İngilizce konuşan rehberle İngilizce kafilelerle, Flamanca, Fransızca, Danca, Türkçe, buna benzer dillerde bu organizasyon yapılıyor ve her sene de projelere yenilikler katılmaya çalışılıyor. 

ORGANİZASYON ŞİRKETLERİNE OLAN İHTİYAÇ

Âdeta tüm seyahatlerin durdurulduğu 2019 yılından sonra başlayan pandemi döneminin ardından Suudi Arabistan Hac Bakanlığı yeni bir sistem geliştirmişti. Azınlıkta yaşayan Müslümanların bulunduğu ülkelerde online sistem olan Nusuk sistemi yürürlüğe girdi. Bu sistem geçen yıl denendi fakat rehbersizlik, dil sıkıntısı ve organizasyon problemleri gibi sıkıntılar ortaya çıktı. Tüm bu aksaklıklar değerlendirildikten sonra deneyimli organizasyonlar ile koordineli çalışmanın avantajları da görülmüş oldu. 

Bu yıl Türk vatandaşlarına Türkiye’den vize alındı. Avrupa vatandaşı olan kişiler için Hac Bakanlığı’nın “Nusuk” adlı internet sayfasından kayıtlar yapıldı. IGMG bu online kaydı da hacı adayları için yaptı. Sistem üzerinden paketler seçildi ve hacılar adına ücretler ödendi. Bunun haricinde Mekke ve Medine’de pandemi öncesi yapılan çalışmalar aynen şekilde devam ettiriliyor. Bundan dolayı bu yıl deneyimli organizasyon şirketlerinin de desteğiyle geçen yıla kıyasla daha verimli bir hac dönemi geçiriliyor. 

ÖZEL GEREKSİNİMLİLERE YÖNELİK UMRE SEYAHATLERİ

Özel gereksinimli Müslümanlara yönelik çalışmaları da bulunan IGMG, görme engelliler için 2018’de “Ümmü Mektum kafilesi” yaparak umre ziyareti yaptı. Ardından otizmli çocuklar için umre seyahati düzenleyen kuruluş, 2024 yılında yürüme engelli çocuklar için umre seyahati planlıyor. Her sene bir engelli projesiyle umre seyahati hedefleniyor. 

HAC FİYATI DAHA DÜŞÜKTÜ

Bu yılki hac sezonunda iki çeşit fiyat uygulaması oldu. Hem Avrupa vatandaşları için hem Türk vatandaşları için ayrı fiyatlar belirlendi. Geçen yıl 10 bin Euro’nun üzerinde olan hac fiyatı bu yıl daha düşük oldu.