Almanya’da Şiddetli Fırtına Uyarısı

Almanya’da Şiddetli Fırtına Uyarısı

Almanya’da şiddetli fırtına uyarısı yapıldı. Şiddetli fırtına ve yağışın Kuzey Ren-Vestfalya’dan başlayarak, Aşağı Saksonya’ya doğru ilerleyeceği bildirildi.

Almanya’da bugün itibariyle şiddetli fırtına uyarısında bulunuldu. Söz konusu fırtına ve yağışın Kuzey Ren-Vestfalya’dan başlayarak, Rheinland-Pfalz eyaletinin güneyine ve daha sonra Aşağı Saksonya’ya doğru ilerleyeceği kaydedildi.

Aşağı Saksonya’da sel baskını uyarısı

Aşağı Saksonya Eyaleti’nde nehir seviyelerinin bu akşamdan itibaren üçüncü uyarı seviyesini aşabileceği duyuruldu. Buna göre özellikle bu eyalette uzmanlar sel baskınları konusunda uyarılarda bulundu.

sokaklar sular altında kalabilir

Yağışların tam olarak hangi bölgede hangi şiddetle yağacağı ile ilgili ise uzmanlar kesin bir bilgi veremiyor. Fakat Aşağı Saksonya’da bu akşam itibariyle şiddetli yağış nedeniyle nehir seviyelerinin yükselmesi ve sokakların sular altında kalmasının mümkün olduğu belirtildi.

saatte 120 kilometreye varan şiddetli rüzgar bekleniyor

Öte yandan ülkenin güney ve güneybatısında da saatte 120 kilometreye varan şiddetli rüzgarların meyadana gelebileceği ifade edildi. Ayrıca beş ila yedi santimetre çapında dolu yağışı uyarısında bulunuldu.(bb)