Viyana’da “IFW Gençlik Olimpiyatları 23” Heyecanı Yaşandı

Viyana İslam Federasyonu Gençlik Teşkilatı, 17 ve 18 Haziran 2023 tarihleri arasında “IFW Gençlik Olimpiyatlarının ikincisini düzenledi.

Ramazan Koç

Viyana İslam Federasyonu (IFW) Gençlik Teşkilatı 17-18 Haziran 2023 tarihinde 10. Viyana’da bulunan Wienerberg Spor Sahası’nda sekiz farklı branşta yarışılan “IFW Gençlik Olimpiyatları 23” düzenledi. Kıran kırana verilen mücadelelerin ardından madalyalar ve kupalar sahipleriyle buluşturuldu.

[post-refarans id=”44390″ taraf=”sol”]

Gençler 8 branşta yarıştı

Gençlik Olimpiyatlarında 100 metre koşu, 2800 metre koşu, 1600 metre koşu, gülle atma, yüksek atlama, uzun atlama, cirit atma ve voleybol kategorilerinde yarışmalar düzenlendi.

Yarışılan sekiz branşta birinci gelen sporcuların isimleri şu şekilde: 100 metre koşuda 13-15 yaş kategorisinde Merkez Hafızlık’tan Furkan Güngör, 16 yaş üstü kategorisinde St. Pölten’den Huzeyfe Pek, 1600 metre koşuda, 13-15 yaş kategorisinde Merkez Hafızlık’tan Alperen Özbolat , 2800 metre koşu yarışında, 16 yaş üstü kategorisinde Tuna’dan Eren Vural birinci oldu.

Gençler kıyasıya yarıştı

Gülle atma kategorisinde birinci gelen sporcular: 13-15 yaş kategorisinde Sultan Ahmet’ten Fatihcan Soykan, 16 yaş üstü kategorisinde ise Tuna’dan İbrahim Salman yarışmayı birinci bitirdi. Yüksek atlama: Aziziye’den Muhammed Emin Sayar, Uzun atlama: 16 yaş üstü kategorisinde St. Pölten’den Huzeyfe Pek, 13-15 yaş kategorisinde ise Anadolu’dan Asaf Karabulut birinci oldu. Cirit atma: 13-15 yaş kategorisinde Alperen Ocakları’ndan Berat Muratdag birinci olurken 16 yaş üstü kategorisinde Aziziye’den Ahmet Sayar yarışmayı birinci bitirdi.

Fair play ön plandaydı

18 Haziran’da ise mektep eğitim kurumları arası müsabakalar düzenlendi. Yarışılan sekiz branşta birinci gelen sporcuların isimleri ise şu şekilde: Cirit atma, Mescid-i Aksa’dan Tarık Yorulmaz, Uzun atlama: Kuba’dan Yiğit Güner, Yüksek atlama: Sollenau’dan Onur Tombul, 60 metre koşuda: Aziziye’den Muhammed Ali Öz, 800 metre koşuda: Kuba’dan Yiğit Güner birinci oldu.

Kardeşlik kazandı

IFW Gençlik Teşkilatı Başkanı Enes Pek, gençlik olimpiyatlarının heyecanlı geçtiğini söyledi. Pek, “Bu muhteşem etkinlikte gençlerimiz enerjisi ve tutkusuyla doldu. Tribünlerde yer alan seyircilerin coşkusuyla birleşen genç sporcuların azmi, gerçek bir şölen yarattı” şeklinde konuştu.

 “Gençlerimizin gelecekte büyük başarılara imza atabilecek”

IFW Gençlik Olimpiyatları’nın geleceğin sporcularını keşfetme ve onlara destek olma amacıyla düzenlenen bir platform olmanın ötesine geçtiğini söyleyen Pek, “Bu olimpiyatlar, gençlerimizin gelecekte büyük başarılara imza atabileceklerine olan inancımızı daha da pekiştirdi. Onlar için sadece bir başlangıçtı ve bundan sonra gelecekleri parlak olacak” dedi.

“Gençler enerji ve tutkuyla doldu”

Gençlik Teşkilatı Başkanı, IFW Gençlik Teşkilatı’nın düzenlediği bu olimpiyatların, gençlere sadece sporu sevdirmekle kalmadığını, aynı zamanda dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini de söyledi. Pek, gençlerin birlikte mücadele etme ruhu ve fair play anlayışının, bu etkinlikte zirveye çıktığını söyledi.