Almanya Hastanelerinde Binlerce Hastanın Yeterli Bakımsızlık Sebebiyle Ölmüş Olabileceği Açıklandı

Almanya Hastanelerinde Binlerce Hastanın Yeterli Bakımsızlık Sebebiyle Ölmüş Olabileceği Açıklandı

Almanya’da uzmanlaşmış klinik tedavilerinin çok az olduğu, uzmanlaşmış klinik olsaydı sadece beyin kanaması dolayısıyla yılda 5 bin kişinin hayatının kurtarılabileceği açıklandı.

Almanya’da her yıl binlerce hastanın yeterli bakımsızlık ve uzmanlaşma olmaması sebebiyle meydana gelen ölümlerinin önlenebileceği tespit edildi. Tespiti hükümet tarafından oluşturulan bir komisyon yaptı. Komisyonun raporu Federal Sağlık Bakanlığı tarafından açıklandı.

“Fünfte Stellungnahme der Regierungskommission für eine moderne und bedarfsgerechte Krankenhausversorgung” isimli hükümet komisyonunun modern ve ihtiyaca dayalı bir hastane işletilebilmesine yönelik raporunda özellikle, kanser ve beyin kanaması ile beyin kanaması sebebiyle oluşan felç hastalığının uzmanlaşmış kliniklerde tedavi edilmesi durumunda ölümlerin önemli ölçüde önlenebileceği tespiti yer aldı.

Tedavilerin ancak uzmanlaşmış kliniklerde yapılması durumunda daha etkin olacağına vurgu yapılan raporda, tedavilerin uzman kliniklerde yapılması durumunda beyin kanaması dolayısıyla da yaklaşık 5 bin kişinin hayatının kurtarılabileceği açıklandı.

Hükümet komisyonu raporuna göre, Almanya’da kanserin çeşidine göre hastaların sadece yüzde 35’i ile yüzde 84’ünün uzmanlaşmış kliniklerde tedavi edilebildiği, uzmanlaşmış kliniklerde tedavinin artırılması durumunda yılda 20 bin yaşam yılının kurtarılabileceği de ortaya çıktı.

Rapora göre, vücutta kalıcı olan eklem ve kalça protezlerinin de ancak yüzde 22 ile yüzde 34 oranında uzmanlaşmış kliniklerde yapıldığı, eğer uzmanlaşmış klinik olsaydı yılda en az 397 eklem, 212 kalça protezinin değiştirilmek zorunda kalınmayacağı ortaya çıktı.

Raporu değerlendiren Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbarch, uzmanlaşmış klinik sayısının artırılması ve bu kliniklere daha fazla aktarılması gerektiğini söyledi.