Gündem

Ukrayna’ya Karşı Savaşan Milis Grubu Wagner Sonunda Moskova’yı Tehdit Etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Wagner’in Rostov kentine gelip Moskova'yı tehdit etmesinin darbe girişimi olduğunu açıkladı ve girişime katılanların sert bir şekilde cezalandırılacağını söyledi.
24 Haziran 2023

Rusya’nın özellikle Afrika ve Ortadoğu’daki operasyonlarıyla son olarak Ukrayna işgalinde kullandığı milis grubu Wagner şimdi sonunda Moskova’yı tehdit etti. Wagner’in kurucusu ve başkomutanı Yevgeniy Prigojin ihanetin bedelini sormakla tehdit etmesi üzerine Rusya alarma geçti.

Ukrayna’da devlet tarafından ihanete uğradıklarını iddia eden silahlı grup Wagner askerleri Ukrayna’dan Rusya’ya geçti ve Rusya’nın Rostov şehrini kuşattı. Voronej bölgesinide ise ordu ile çatışmaya girdi.

Askerlerin Moskovaya ilerleyecekleri tehditi üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir açıklama yaparak Wagner’in ülkede darbe girişiminde bulunduğunu, Wagner’e karşı çok sert cevap vereceklerini bildirdi.

Televizyonlara bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Putin, “Hainlerle karşı karşıyayız. Askerlerimiz halkımızın güvenliği için mücadele edecek. Yanıtımız sert olacak, hainler cezalandırılacak. Birliğimizi bozan eylemlerden vazgeçin. Bu bir darbedir” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş