Hacılar Arafat’ta Vakfeye Durdu

Hacılar Arafat’ta Vakfeye Durdu

Haca adayları Arafat’ta vakfeye durdu. Burada dua eden hacı adayları Akşam namazından sonra da Müzdelife’ye hareket etti.

Hacı adayları, Haccın en önemli menasiklerinden birisi olan Arafat vakfesini yaptı. Arafat’ta duaya duran hacı adayları Akşam namazı sonrası Müzdelife’ya doğru hareket etmeye başladı.

Müzdelife’den sonra ise yarın sabah namazından sonra Mina’ya ve Kabe’de tavafa gidilecek.
Müzdelife’den sonra Şeytan taşlama sırası gelen kafileler şeytan taşlamaya geçecekler. İfrad haccı yapan hacılar, ilk cemreyi (Akabe cemresini) attıktan yani şeytan taşladıktan sonra ihramdan çıkacaklar. Temmetu ve kıran haccı yapan hacılar ise kurbanlarının kesiminden sonra ihramdan çıkacaklar.

Hacılar, şeytan taşlama sırası daha sonra olan hacılar ise Kabe’ye giderek ziyaret tavafı yapacaklar.

Arafat’ta Dua

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün Arafat çadırında icra edilen irşad ve dua programına katıldı.

Arafat’ta yapılan duaların kabul edilip edilmeyeceğinden kesinlikle şüphe edilmeyeceğini, bu konuda Peygamber efendimizin müjdesi bulunduğunu bildiren IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Hacılar olarak buraya Allah’ın davetine icabet ederek geldik. Allah’ın misafirleri olarak buradan kendisine dua ve niyazda bulunuyoruz.” dedi.

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün Arafat’ta, Peygamber efendimizin veda haccındaki bazı tavsiyelerini de hatırlattı ve özellikle “Irkçılığı ayalarımın altına alıyorum. Arabın aceme, acemin araba üstünlüğü yoktur.” şeklindeki uyarısına dikkat çekti.