Fransa Millî Görüş: “Birlikte Eşitlik, Entegrasyon ve Sosyal Adalet İçin Çalışalım”

Fransa Millî Görüş: “Birlikte Eşitlik, Entegrasyon ve Sosyal Adalet İçin Çalışalım”

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu göstericilere yakıp yıkma yerine “Hep birlikte hakikat, eşitlik, entegrasyon ve sosyal adalet için çalışalım.” diyerek sükunet çağrısı yaptı.

Fransa Millî Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) 17 yaşındaki Nahel Merzouk’un trafik polisi tarafından vurularak öldürülmesinin ardından çıkan ve günlerdir süren şiddet olayları ile ilgili yaptığı açıklamada, göstericileri sükunete davet etti. Açıklamada “Hep birlikte hakikat, eşitlik, entegrasyon ve sosyal adalet için çalışalım.” denildi.

Yakıp Yıkma Kimseyi Haklı Çıkarmaz

Nahel’i ailesine başsağlığı dileyen konfederasyon, isyanların ve saldırıların çözüm olmadığını ve zaten acı olan durumu daha da kötüleştirdiğine vurgu yaparak, şiddet ve yıkımın, asla hiç kimseyi haklı çıkarmayacağı gibi Nahel’in anısını ve sosyal ilişkilere zarar verdiğine vurgu yaptı.

CIMG’den yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların barışçıl gösteri yapma ve meşru endişelerini dile getirme hakkına da saygı duyulduğu, ancak yapılan saldırılarla yerel işletmeler ve altyapıların hasar gördüğü ve bu durumun da mahalle sakinlerinin temel hizmet ve mallara erişim sağlanmasını engellediğine dikkat çekildi.

Bir polisin iğrenç davranışı tüm polisi bağlamaz

Ülkede, adalet sistemi, polis şiddeti ve bundan hareketle polis reformları talepleri olduğunu, ancak polisin görevinin vatandaşları korumak ve kamu düzenini sağlamak olduğunun kabul edilmesi gerektiğini, bir polisin Nahel’e yaptığı iğrenç eylemin tüm polis teşkilatına genellendirilemeyeceği ifade edilen açıklamada, öldürülen Nahel için doğruya ve adalete odaklı, sorumlu ve saygılı bir yaklaşım gösterilmesi istendi.