Cami Önünde Lastik Yaktı, Irkçı Sözlerle Cemaate Saldırdı

Almanya’nın Dormagen kasabasında DİTİB Süleymaniye Camii önünde ırkçı sloganlar atan bir saldırgan, getirdiği araba lastiklerini caminin önünde yaktı.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Dormagen kasabasındaki Süleymaniye Camiine ırkçı salıdırı yapıldı. Cami önüne gelen bir kişi Türklerle Müslümanlara karşı ırkçı sloganlar atarken, yanında getirdiği araba lastiklerini de ateşe verdi.

Saldırgan, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı olan Süleymaniye Camii önüne gelerek Türklerle Müslümanlara hakaret eden sözlerle etrafa bağırdı.

Cami Önünde Araba Lastiği Yaktı

Sözlü saldırının ardından yanında getirdiği araç lastiklerini ateşe verip yakan saldırgan polise ihbar edildi. Polis saldırganı yakaladı. Polis, soruşturmanın sürdürüldüğünü açıkladı.

Dormagen Süleymaniye Camii’ne karşı daha önce de yazılı saldırı yapılmış caminin duvarlarına Nazilerin sembolü olan gamalı haç çizilmişti.

2022: Müslümanlara ve camiye 569 saldırı

Geçen yıl Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik 569 saldırı düzenlendi. Olaylarda 25 kişi yaralanmış ve sadece bir zanlı tutuklanmıştı.