“Hiçbir Engelli, Engeli Yüzünden Kur’an-ı Kerim’den Uzak Kalmamalı”

“Hiçbir Engelli, Engeli Yüzünden Kur’an-ı Kerim’den Uzak Kalmamalı”

Uluslararası Akademisyenler Birliği ILM, IGMG Eğitim Başkanlığı ile koordineli bir şekilde yaptığı görme engelliler için Kur’an-ı Kerim dersleri verecek 30 uzman eğitimci yetiştirme programını tamamladı. Eğitimciler sertifika almaya hak kazandı.

Uluslararası Akademisyenler Birliği ILM, İslam Toplumu Milli Görüş Eğitim Başkanlığı koordinesi ile ‘Eğitim Engel Tanımaz’ başlığı altında yürüttüğü ‘Kabartma Yazı Eğitimciler İleri Eğitim Programı’nı başarıyla tamamladı.  Eğitimciler program sonunda sertifika almaya hak kazandı. Sertifikalar, Uluslararası Akademisyenler Birliği ILM ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi tarafından verilecek.

30 Eğitimci 6 Ay Ders Gördü

Kabartma Yazı (Braille Alfabesi) Eğitimciler İleri Programına Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya ve Avustralya’dan 30 eğitimci katıldı. Eğitim dört modülden oluştu. Kabartma Yazı Türkçe Eğitimi, Kabartma Yazı Kur’an-ı Kerim Eğitimi, Görme Engelliler Hakkında Bilinmesi Gereken Konular ve İleri Eğitimci’nin Vasıf ve Görevleri başlıkları altında yapılan eğitim 6 ayda tamamlandı.

Uzmanlar Eğitim Verdi

Kabarta Eğitimini Milli Eğitim Bakanlığında görevli doğuştan görme engelli Rıdvan Cinkara tarafından verildi. Bu eğitime ek olarak pedagojik-formasyon dersleri gören eğitimciler, engellilik çeşitleri, davranış biçimleri, doğru iletişim kurma yöntemleri ve toplumsal farkındalık genel dersleri de aldı. Bu dersleri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Başkonak verdi.

Yalova Üniversitesinde görev yapan görme engelli Dr. Selahattin Aydın da ‘Engelli bireylere yönelik yasal düzenlemeler ve haklar’ baylığı altında hukuki boyutta bilgilendirmelerde bulundu.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı, görme engelli Yazar Halis Kuralay ise ‘Görme Engelli Bireylerin Günlük Yaşam Analizi’ ile ilgili durumları tahlilleri ile anlattı.

Eğitim programına katılanlar daha sonra İzmir Katip Çelebi Üniversitesine bağlı ‘Engelliler ve Engellilerin Aileleriyle İletişim, Manevi Rehberlik, Eğitimcinin Nitelik ve Görevleri’ başlıklı eğitim seminerine de katıldı.