Hayaller Engel Tanımadı! 110 Engellinin Araba Sürme Hayali Gerçek Oldu

Berlin Gazi Osman Paşa Camii, üçüncüsünü düzenlendiği “Araba Sürme Hayali” organizasyonunda aralarında otistik ve down sendromlu engellilerin de bulunduğu engellilerin araba sürme hayallerini gerçeğe dönüştürdü.

Hazım Damgacı

Berlin Gazi Osman Paşa Camii, engellilerin araba sürme hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Yapılan organizasyon ile engelliler, sürücü kursu öğretmenleri eşliğinde trafiğe kapalı alanda araba kullandı. Aksiyonun gerçekleştirilmesi için Gazi Osman Paşa Camii Yönetim Kurulu karar aldıktan sonra, önce trafiğe kapalı alanda araba kullanım izni alındı. Daha sonra da çeşitli sürücü kursu öğretmenleri ile görüşüldü. Sürücü kursu öğretmenleri de etkinliğe heyecanla destek verdi.

“190 engelli insanımız hayallerini gerçekleştirdi”

Gazi Osman Paşa Camii Kadın Kolları Başkanı Ayşe Gül Şenel’in “Araba Sürme Hayali” adıyla organize ettiği etkinlik, ilk kez 2018 yılında gerçekleştirilmişti. Ayşe Gül Şenel, “Araba Sürme Hayali’nin üçüncüsünü gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Geçen iki projemizde sadece Organizasyon Lebenshilfe e.V. ile toplam 190 engelli insanımız ile projeleri gerçekleştirdik” dedi.

Projemiz her geçen yıl daha da büyüyor

Bu sene farklılık yaparak projeyi büyüttüklerini söyleyen Şenel, “Cemaatimizden ve Özel İnsanlar Derneği’nden, özel insanlarımızı davet ettik. Toplam 110 özel insanımızla duygusal, güzel ve özel bir anı oldu. Bu vesileyle Gazi Osman Paşa Camii Ana Teşkilat, Kadınlar ve Gençlik Teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Organizasyonlara katılanlara küçük bir diploma (trafikte geçersiz) ve o anların video kayıtları verildi.

“Çocuğumun hayalini siz gerçekleştirdiniz”

Sadece araba sürenlerin değil, ailelerin de duygusal anlar yaşadığını söyleyen Şenel, “Araba sürdürdüğümüz özel bir çocuğun annesi yanıma gelerek, ‘Ben Erdem’in annesiyim, araba sürmek onun hayaliydi. Çocuğumun hayalini siz gerçekleştirdiniz. Allah sizden razı olsun” dedi. Şenel, “Araba Sürme Hayali” projesinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını belirterek gelecek sene yine yapacaklarını söyledi.

Organizasyona katılan engelliler ve velileri, projeyi gerçekleştiren Gazi Osman Paşa Camii’ne teşekkür etti. Hasene İnsani Yardım Derneği de, etkinliğe katılanların kumanyalarını temin ederek katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.