Gündem

Danimarka’da İslam’a Yeni Saldırı: Türk Büyükelçiliği Önünde Kur’an-ı Kerim’i Yaktılar

Danimarka'da yine Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar düzenlendi. Aşırı milliyetçi grup Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.
02 Ağustos 2023
@shutterstock

Son haftalarda giderek artan Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerinin ardından Danimarka hükümeti gerekli önlemleri alacağını açıklasa da provokatif eylemler devam ediyor. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi “Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)” isimli grubun üyeleri Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. İslam’a hakaret eden sloganlar atan grup üyeleri bu anları sosyal medyada canlı yayınla paylaştı.

Gündem | 31 Temmuz 2023 Danimarka ve İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e Yeni Saldırılar Düzenlendi  31 Temmuz 2023

Türk Büyükelçiliği önünde yaktılar

Yazarı Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen olduğu söyleyen bir kitabı da yakan gruptakiler sonrasında Irak, Mısır ve Suudi Arabistan Büyükelçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yaktı. Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları ele almak amacıyla dün gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısıyla eş zamanlı olarak Danimarka ve İsveç’te yine Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar düzenlenmişti.

Saldırıların ardı arkası kesilmiyor

Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen, İİT’nin 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısından çıkan kararı dikkate aldıklarını bildirmişti. Rasmussen, “İİT ve üye devletlerle karşılıklı saygı temelinde yakın diyaloğu sürdüreceğiz. Danimarka son dönemde Kur’an-ı Kerim’e yönelik yakma eylemlerini kınadı ve ifade özgürlüğü kapsamında özel durumlara müdahale etme olasılığını araştırıyor.” ifadesini kullanmıştı. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş