Gündem

Fransa Kahraman Müslüman Genci Konuşuyor: 17 Kişiyi Ölümden Kurtardı

Fransa'da Müslüman bir genç, 2 katlı bir binada çıkan yangında mahsur kalan 17 kişinin hayatını kurtarınca ülke basınında kahraman ilan edildi.
Mine Çelik
02 Ağustos 2023
@shutterstock

Fransa’nın Güney Doğusunda bulunan Drome bölgesine ait Romans-Sur-Isere şehrindeki iki katlı bir binada henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Binanın zemin katında bulunan ekmek fırınında çalışan Müslüman Genç Ezzeddine Hamdi, binadan yükselen çığlıklar duyduğunu söyleyerek hemen harekete geçti. Hamdi, fırının üst katında mahsur kalan biri bebek olmak üzere 17 kişiyi yangından kurtararak tahliye etti.

“Onlar benim komşularım”

Yardım çığlıklarını duyunca itfaiyenin gelmesini bekleyemediğini söyleyen Hamdi, “Onlar benim komşularım, onları kurtarmak için hiç düşünmeden alevlerin içine girdim. Merdiven yardımıyla binadaki komşularımı dışarı çıkardım” dedi. Yangın esnasında orada bulunan komşuları Hamdi’nin kahramanca bir davranış sergilediğini söyledi.

onur nişanı verilmesi için kampanya başlatıldı

Olay yerine giden itfaiye ekibinin başında olan Baptiste Devis, yangındaki alevlerin 5-6 metreye ulaştığını, Ezzeddine Hamdi’nin bu cesur hareketiyle şüphesiz bir çok can kaybını engellediğini söyledi. Sosyal medyada gündem olan Hamdi’ye onur nişanı verilmesi gerektiğine dair bir çok paylaşım yapıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş