Almanya Başbakanı Scholz Emeklilik Yaşını Yükseltmeye Karşı

Almanya Başbakanı Scholz Emeklilik Yaşını Yükseltmeye Karşı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, emeklik yaşını sürekli olarak daha da yükseltmenin artık gerekli olmadığını savundu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, emeklilik yaşının yükseltilmesine karşı çıktığını açıkladı. SPD’li siyasetçi, “Mevcut durumda 17 yaşında okulu bırakıp çalışmaya başlayan bir kişi tam 50 sene çalışmak zorunda. Bence bu yeterli.” diye kaydetti.

Çalışmaya devam etmek isteyenlere açık kapı

Daha uzun süre çalışmak isteyen birinin ise bunu yapabilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Scholz, bu şekilde ilgili taleplere de göndermede bulundu. Buna göre son dönemlerde Baden-Württemberg Maliye Bakanı Danyal Bayaz gibi bazı siyasiler, 67 yaşında alınacak emekli maaş ile sabit refah düzeyinin sürdürülemeyeceğini ifade etti. Bu nedenle birçok kişinin 67 yaşından sonra da çalışmayı sürdüreceği tahmin ediliyor.

[post-refarans id=”35252″ taraf=”sol”]

”Emeklilik sigortasının iyi bir geleceği var”

Olaf Scholz ise yasal emeklilik sigortasının iyi bir geleceği olduğunu vurguladı. Scholz, “Tüm vatandaşlar, emeklilik seviyesinin sabit kalacağına ve herhangi bir düşüşün söz konusu olmayacağı noktasında güvende olduğunu bilmelidir.” diye belirtti.

1964’den sonra doğanlar için geçerli

Mevcut yasaya göre, emeklilik yaşı 65’ten 67’ye çıkarılıyor. Buna göre 1964 ve sonrasında doğanlar için bu emeklilik yaş sınırı geçerli. Trafik Lambası Koalisyonu, emeklilik yaşının daha da yükseltilmesi noktasında planlarının olmadığını doğruladı.(bb)