Toplum

Almanya’da 49 Euro’luk Bilet Kullanıcılarına Kötü Haber: Yeni Kısıtlamalar Geliyor

Almanya’da 15 Ağustos'tan itibaren, 49 Euro’luk Bilet sahiplerini yeni kısıtlamalar bekliyor.
11 Ağustos 2023
@shutterstock

Almanya’da Ağustos’tan itibaren, 49 Euro’luk Bilet sahiplerini yeni kısıtlamalar bekliyor. Yeni AB düzenlemesine nedeniyle, söz konusu biletin “önemli ölçüde indirimli” kabul edileceği belşrtildi. Bu ise yolcular için birçok olumsuz sonuç doğuracak.

yolcular gecikmelerde alternatiflere yönelemeyecekler

Buna göre yolcular ICE bağlantılı gecikmelerde alternatiflere yönelemeyecekler. Bir bölgesel trenin gecikmesi veya iptali durumunda, işçiler daha önce Intercity-Express, Intercity veya Eurocity trenlerine geçiş sağlayabiliyorken, 15 Ağustos tarihinden itibaren bu noktada belirli kısıtlamalar geliyor.

Toplum | 24 Mayıs 2023 Almanya’da Ailelere İyi Haber: 49 Euro’luk Bilet Daha Ucuz Olacak! 24 Mayıs 2023

Bu düzenleme 15 Ağustos’tan itibaren artık sadece yolcuların, bir sonraki bağlantı ile geceyarısından önce veya sabah saatleri arasında (gece yarısından 05:00’e kadar) en az 60 dakikalık bir gecikmeyle  hedeflerine ulaşmaları durumunda geçerli olacak. Diğer durumlarda ise yerel trenin bir sonraki seferini beklemek zorunda olacaklar.

Öte yandan bölgesel trenin gecikmesi nedeniyle kaçırılan bir ICE seferi için de tazminat söz konusu olmayacak. Bu uygulamanın arkasında da AB’nin yeni düzenlemesi yatıyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş