Almanya’da Artan Maliyetler Tatil Yapmayı Zorlaştırıyor

Almanya’da Artan Maliyetler Tatil Yapmayı Zorlaştırıyor

Almanya’da birçok vatandaş, artan maliyetler nedeniyle tatil yapamıyor ya da düşük bütçeli seçeneklere yöneliyor. Alman halkının yüzde 22’si, 2022 yılında bir haftalık tatil için yeterli parayı denkleştiremedi.

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) verilerine göre Almanya’da halkın yüzde 21,9’u, 2022 yılında bir haftalık tatil için yeterli parayı denkleştiremedi. 2021’de bu oranın 19,9 olduğu ülkede bu durumdan en çok “tek başına çocuk yetiştiren veliler” etkilendi. Bu grupta yer alanların yüzde 42’sinin tatile gidebildiği gün sayısı, bir haftayı bulmuyor.

[post-refarans id=”43594″ taraf=”sol”]

Emekliler ve çocuklu aileler de bu durumdan etkileniyor. 65 yaşın üstündekilerin yüzde 28,7’si, çocuklu ailelerin yüzde 23,4’ü bir haftalık tatili karşılayamıyor.

Ucuz olduğu için uzak yerlere rezervasyon yapıyorlar

Berlin’de “Compass Kreuzfahrt” seyahat şirketinden Herbert Rösch, yaptığı açıklamada, insanların yüksek enflasyondan ve artan fiyatlardan etkilendiğini belirterek, “Müşteriler, tatil ucuz olduğunda veya uzak yerlere rezervasyon yapıyor. Müşteri kazanmak için çok reklam yapmam lazım. Fiyatları düşürdüğümde hemen rezervasyon yapıyorlar.” dedi.

Eurasia Tours seyahat şirketinden Helmut Mochel de meslektaşlarından artan enflasyonun ve ekonomik endişelerin Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde çok sayıda insanı etkilediğini duyduğunu söyledi.

Tatil planlarında Türkiye’de var

Mochel, “Çelişkili biçimde bu durum, seyahat etme arzusunu azaltmıyor. Seyahat etme talepleri en yüksek öncelik olmaya devam ediyor. Ancak tatil yapma tarzları değişiyor.” ifadelerini kullandı. Alman Seyahat Acenteleri Birliğinden (DRV) yapılan açıklamada da, Almanların bu yıl çok erken rezervasyon yaptırdıkları, yaz tatilinde Akdeniz’in popüler destinasyonları İspanya, Yunanistan ve Türkiye’yi tercih ettiği bilgisi paylaşıldı. (aa,c)