Türkiye’den Dönüş Yolculuğu Sürüyor: Uzun Araç Kuyrukları Oluştu

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren Avrupalı Türkler, yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuklarına devam ediyor. Sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluştu.

Tatilin ve ziyaretlerinin ardından Türkiye’den yola çıkanlar Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluşturuyor. Avusturya’ya dönen Adnan Dere, tatilini memleketi olan Bingöl’de geçirdiğini ve eski anılarını tazelediğini söyledi.

[post-refarans id=”46901″ taraf=”sol”]

Tatil döneminde akraba ve dost ziyaretleri yaptığını belirten Dere, “Şimdi geri dönüyoruz artık alıştık. Burada farklı bir duygu, farklı bir yaşam var. Ben şahsen memleketimi özlüyorum ama herkes için farklıdır. Bu memleket duygusunu yaşamayanın kendinden şüphe etmesi gerekiyor. Gelirken hep sevinçli oluyorsun ama dönüşte hep üzüntülü oluyorsun.” dedi.

“Akraba ve arkadaşlarla hasret giderdik”

Almanya’ya dönen Tuncer Tankuş da 6 haftalık tatilini Türkiye’de geçirdiğini dile getirdi. Tatilde akrabaları ve arkadaşlarıyla hasret giderdiklerini ifade eden Tankuş, emekli olduğunu, yılbaşında tekrar geleceğini söyledi. Kayseri’den Hollanda’ya giden Çetin Andaç ise vatanından ayrılmanın çok ağır bir duygu olduğunu vurguladı. (aa,c)