Almanya’da Emekliye 5 Bin Euro’ya Kadar Ek Yardım

Almanya’da Emekliye 5 Bin Euro’ya Kadar Ek Yardım

Almanya’da emeklilerin, belirli koşulların altında, eylülün sonuna kadar 5 bin Euro’ya kadar ek yardım alabileceği aktarıldı.

Almanya’da emeklilerin, “Zorluk Fonu” kapsamında, belirli koşullar altında 5 bin Euro’ya kadar ek yardım alabileceği aktarıldı. Söz konusu yardımdan faydalanabilmek için, emeklilerin başvuru yapmakla birlikte, belirli şartları da yerine getirmesi gerektiği kaydedildi. Başvuru süresinin 30 Eylül 2023 tarihinde sona ereceği belirtildi.

“500 milyon euro bütçe ayrıldı”

Kendi cüzi emekli maaşlarıyla temel yaşam masrafını zor karşılayan vatandaşlara yardımcı olmayı amaçlayan hükümet, söz konusu “Zorluk Fonu” için toplam 500 milyon Euro bütçe ayırdı. Söz konusu tek seferlik ödeme ile hükümet, emeklilerin mevcut yüksek giderlerini bir nebze hafifletmeyi amaçlıyor.

Kimler faydalanbilir?

Emeklilikte Zorluk Fonu’ndan faydalanabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Buna göre şartlar arasında, Alman vatandaşı olma veya Almanya’da oturma iznine sahip olma, en az 65 yaşında olma, yoksulluk sınırının altında gelire sahip olma (2023 yılı için aylık net gelirin bin 200 Euro’nun altında olması) ve sosyal yardım almamış olma yer alıyor.

Başvuru şart

Zorluk Fonu’ndan yararlanmak isteyen kişilerin, başvuru yapmak için ilgili sosyal yardım kurumlarına başvuru formu ile gerekli belgeleri iletmeleri gerekiyor. Fon kapsamında, Alman vatandaşı olupta yurtdışında azınlık olarak yaşamış ve ülkeye geri dönen kişilerin yanı sıra Sovyet Rusya gibi ülkelerden dönen Yahudi mülteciler de yer alıyor.(bb)