Almanya’da İşsizlik Artıyor: 2,5 Milyonu Geçti

Almanya’da İşsizlik Artıyor: 2,5 Milyonu Geçti

Almanya’da işsizlik sayısı yaz aylarında artmaya devam ediyor. Son verilere göre sayı 2 milyon 696 bine yükseldi.

Almanya’da işsizlik sayısı yaz aylarında artmaya devam ediyor. Buna göre ağustos ayında işsizlik sayısının 2 milyon 696 bine yükseldiği kaydedildi. Temmuz ayına kıyasla işsizlik sayısının 79 bin, bir önceki yıla göre ise 148 bin artış gösterdiği aktarıldı.

771 bin pozisyon açıkta

Ağustos ayı işsizlik oranı 0,1 puan artarak yüzde 5,8’e yükselirken, bu oran, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 0,2 puan artış gösterdi. Ağustos ayında Federal İş Ajansı tarafından iş yerlerinde 771 bin pozisyonun açıkta olduğu rapor edildi. Bu sayı bir önceki yıla göre 116 bin daha az.

“nedeni yaz tatili ile ekonominin zayıflığı”

Federal İş Ajansı (Bundesagentur für Arbeit) Başkanı Andrea Nahles, buna neden olarak yaz tatili ile ekonominin zayıflığına işaret ederken, “Ancak buna rağmen iş piyasası hala sağlam bir temelde devam ediyor.” diye ekledi.

“İşsizlik sayısı 30 eylül’e kadar azalacak”

Ajans tarafından yapılan açıklamada, ağustos ayında meslek eğitimi piyasasının hala aktif olduğu ifade edildi. Buna göre 30 Eylül tarihine kadar, meslek eğitimlerinin başlayacağı aktarıldı. Ayrıca iş başvurularının da karşılık bulmasıyla, işsiz vatandaşların sayısının önemli ölçüde azalmasının beklenildiği ifade edildi.(bb)