Hasene, Bu Yıl Sıla Yolunda Yüzbinlerce Avrupalı Türk’e Hizmet Verdi

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) öncülüğünde Hasene International derneği ve Hennes Tour, bu yıl 22 Haziran’dan itibaren Kapıkule’de yüz binlerce sıla yolcusuna hizmet verdi.

Hasene International ile Hennes Tour, Avrupa’dan Türkiye’ye izine giden Avrupalı Türkleri, bu yıl 22 Haziran 11 Eylül tarihleri arasında Kapıkule’de ikramlarla karşılayıp, ikramlarla uğurladı. Kapıkule çıkışına 250 metre mesafede bulunan Fatih Sultan Mehmet Camii park alanında stant kuran Hasene, yolculara hijyen paketi ile çay-kahve ikramlarında bulundu.

Çocuklar için boyama kitabı, kalem, şeker gibi ürünlerin bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı.

ÇOCUKLAR İÇİN HEDİYELER DAĞITILDI

İçinde çanta, kolonya, seccade, araba kokusu ve çocuklar için boyama kitabı, kalem, şeker gibi ürünlerin bulunduğu hediye paketleri dağıtıldı. Camia Haber‘e konu hakkında bilgi veren Hasene Vakfı Genel Müdürü Ömer Söyleyenoğlu, Kapıkule’de geçtiğimiz yıl Hennes Tour ile ortaklaşa işbirliğinde başlattığımız çalışmayı bu yıl IGMG öncülüğünde yaptıklarını söyledi.

“200 binin üzerinde sıla yolcumuza hizmet etmek nasip oldu”

“Kısa Bir Mola, Küçük Bir İkram, Gönülden Gelen Bir Dua” sloganıyla uzun yoldan Türkiye’ye gelen vatandaşlarımızı hem gelişte hem gidişte onları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Hasene Vakfı Genel Müdürü Ömer Söyleyenoğlu, “Uzun yoldan gelen vatandaşlarımıza bir güler yüz, sıcak bir karşılamayla onları memleketlerine uğurladık. Dönüşte ise onları tekrardan Kapıkule’de soğuk ikramlarımızla güler yüzümüzle sağ salim ikamet ettikleri ülkelere uğurlamanın hüznünü yaşadık” dedi.

2,5 ay Kapıkule Sınır Kapısı’nda gelen ve giden yolculara hizmet verdiklerini belirten Söyleyenoğlu, “ 2023 yılı bizim açımızdan bereketli geçti. Dönüşlerde yoğunluk hat safhada oldu. Bu izin sezonunda 200 binin üzerinde sıla yolcumuza hizmet etmek nasip oldu” dedi.

İlgi Oldukça Yüksekti

Özellikle Avrupa’ya dönüşler yoğun olduğu Ağustos ayında, standa ilgi oldukça yüksekti. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Kapıkule’de bekleme süreleri bazı günler 5 saatin üzerine çıkarken, bu süreçte on binlerce yolcu, Hasene standının hizmetinden istifade etti. (on)