Almanya’da Okulda Terör Saldırısı Planlayan Şüpheliye Çocuk İstismarı İddiası

Almanya’da Okulda Terör Saldırısı Planlayan Şüpheliye Çocuk İstismarı İddiası

Almanya’nın Essen şehrinde bir okula aşırı sağcı terör saldırısı planladığı için mahkum edilen öğrencinin, çocuk istismarı materyaline sahip olduğu iddia edildi.

Almanya’da bir okulda aşırı sağ motifli terör saldırısı planlamaktan mahkum edilen bir öğrencinin çocuk istismarı materyallerine sahip olduğu iddia edildi. Düsseldorf Başsavcılığı, Salı günü yaptığı açıklamada, genç veya çocuk pornografisi materyali bulundurduğu iddiasıyla şüpheli aleyhinde bir soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

Soruşturma yürütülüyor

Düsseldorf Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bu soruşturma, yerel bir terör takip merkezi olan “Essener’de yürütülüyor. Soruşturmada şüpheli hakkında açıklanandan daha fazla kişisel bilgi edinildiği fakat bu bilgilerin, şüphelinin reşit olmaması nedeniyle gizli tutulması gerektiğinin altı çizildi.

Mayıs 2022’de gözaltına alınmıştı

Söz konusu öğrenci, Mayıs 2022’de gözaltına alınırken, Başsavcılık, kendisinin aşırı sağcı bir motivasyonla Essener Don-Bosco Lisesi’ne terör saldırı düzenlemek istediğini tespit etmişti. Şüpheli şubat ayında Düsseldorf Yüksek Mahkemesi tarafından, terör saldırısı hazırlığı ve silah yasalarına karşı gelmek suçlarından ertelenmiş olarak iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.(bb)