IGMG Camilerinde Deprem ve Sel Mağdurları İçin Cenaze Namazı Kılındı ve Yardım Toplandı

IGMG camilerinde Fas depremiyle Libya’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenler için cenaze namazı kılındı. Camilerde yardım da toplandı.

İslam Toplumu Millî Görüş camilerinde Fas’ta meydana gelen deprem Libya’daki sel felaketinde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Camilerde her iki ülkedeki mağdurlar için de yardım toplandı.

“Hem Maddi Yardım Hem de Dualarımızla Yanlarındayız”

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün de Genel Merkez’de cenaze namazı kıldırdı. Ergün ayrıca Cuma hutesini ve Cuma namazını da kıldırdı.

[post-refarans id=”47852″ taraf=”sol”]

Cuma hutbesinde, deprem ve sel felaketinde hayatını kabedenler için Allah’tan rahmet dileyen Ergün, Müslümanlar olarak deprem ve sel mağdurlarının yanında olmayı bir vazife bildiklerini söyledi.

“Acil yardım ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Şimdi hem yardımda bulunacağız, hem de kardeşlik vazifesi olarak dua edip, gıyabi cenaze namazı kılacağız.” diyen Ergün yardım ve duanın hem insani hem de İslami bir yükümlülük olduğuna dikkat çekti.

Can Kayıpları Artıyor

Bu arada, Libya’da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 11 bin 300 olarak açıklanırken, 10 binden fazla kişinin de hâlâ kayıp olduğu bildirildi.

Fas depreminde hayatını kaybedenlerle ilgili olarak yapılan resmî açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 901 olarak verilirken, en kaz altında daha çok sayıda cesedin bulunduğu ve köylerde defnedilen çok sayıda kişinin henüz resmî kayıtlara geçmediği de ifade ediliyor.