IGMG Berlin Medine Camii Elektriğini Güneş Enerjisinden Üretiyor

IGMG Berlin Camii, enerji ihtiyacını caminin çatısına yerleştirilen 75adet güneş paneli ile gideriyor. Cami ayrıca sıcak su ihtiyacını da güneş enerjisi ile giderecek.

İslam Toplumu Milli Görüş Berlin Bölgesinde bulunan Medine Camii elektrik ihtiyacını güneş enerjisi ile gideriyor.

Camiinin çatısına dikilen 75 adet güneş paneli Medine Camiinin enerji ihtiyacının yüzde 75’ini karşılıyor. Güneş panelleri caminin çatısına geçen yıl yerleştirilmişti.

Berlin Medine Camii bu arada, önümüzdeki aylarda camiye güneş enerjisi ile ısıtılan sıcak su tesisatı da kuracak. Böylece gaz kullanımından var geçilecek.

IGMG Berlin Medine Camii Cemiyet Başkanı Dursun Yaşat, dünya enerji krizine dikkat çekerek “Teşkilatımızın, Emisyonsuz Hafta aksiyonunu takdir ediyorum. Biz de bu aksiyona fiilen katılmış olduk.” Açıklamasında bulundu.

Nedim Erul: “Cami Merkezli bir çevre bilinci oluşturmak istiyoruz.”

Çevre Bilincini Cami Merkezli geliştireceğiz

IGMG Berlin Bölge Kurumsal İletişim Başkanı Nedim Erul da IGMG’nin bu sene ilk defa Emisyonsuz Hafta aksiyonu başlattığına atıfta bulunarak “Müslümanlar olarak çevre bilincini daha fazla geliştirmek istiyoruz. Bunu da cami merkezli yapmak istiyoruz.” dedi. IGMG Berlin Bölgesi olarak aksiyonun başlamasıyla tüm cemiyetlerin bilgilendirildiğini, cemaatin ve özellikle de imamların, camiye bisikletleriyle geldiğini açıkladı.

Cemaatimiz Tebrik, Alman Komşularımız Takdir Ediyor

Cami cemaatinin çatılara güneş paneli yerleştirilmesini çok olumlu bulduğunu söyleyen Medine Camii Cemiyet Başkanı Dursun Yaşat, cemaatin camide temiz enerji kullanımından dolayı yönetimi tebrik ettiğini, hatta mahalledeki Alman komşuların da takdirlerini bildirdiklerini söyledi.