Hollanda’da Irkçı Aşırı Sağcı Edwin Wagensveld Yine Kur’an-ı Kerim Yırttı

Hollanda’da Irkçı Aşırı Sağcı Edwin Wagensveld Yine Kur’an-ı Kerim Yırttı

Hollanda’da ırkçı PEGIDA hareketi öncüsü Edwin Wagensveld Kuran-ı Kerim yırtarak tahrik etmeye devam etti. Irkçı Wagensveld, bu sefer Türkiye, Pakistan ve Endonezya elçilikleri önünde Kur’an-ı Kerim yırttı.

Hollanda’da ırkçı ve aşırı sağcı Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketi lideri Edwin Wagensveld, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde yaptığı eylemde yine Kur’an-ı Kerim yırttı.

Lahey kentinde gün boyu yaptığı eylemlerde, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği yanı sıra Pakistan, Endonezya ve Danimarka’nın Lahey Büyükelçilikleri önünde de Kur’an-ı Kerim yırtan Wagensveld, İslam’a ve Müslümanlara hakaret etti.

Ergün: “Çirkin Saldırı Özgürlük Değildir”

İslam Toplumu Milli Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün de bitmek bilmeyen Kur’an-ı Kerim saldırıları üzerine sosyal medyadan yaptığı açıklamada, bu tür provokasyonlara geçit verilmemesini istedi. Ergün açıklamasında şunları söyledi:

“Hollanda’da yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları şiddetle kınıyorum. İlgili makamlar, birlikte yaşama kültürümüzü baltalayan bu çirkin saldırıları ifade özgürlüğü olarak tanımlama yanlışından artık dönmeli ve bu provokasyonlara geçit vermemelidir.”

Türkiye: “Aşağılık ve Provokatif  Saldırı”

Kura’n-ı Kerim’in polis korumasında yırtılmasına Türkiye’den de sert teki geldi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada “kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dinimizi ve inananlarını küçük düşürmeye çalışmak amaçlı bu provokatif saldırıların, Avrupa ülkelerinde göz yumuldukça giderek yayılmasını ve ifade özgürlüğü kisvesi altında bu nefret eylemlerine izin verilmesini kınıyoruz.” denilen açıklamada, “Birleşmiş Milletler tarafından da dini nefret ve uluslararası hukukun ihlali olarak kabul edilen bu provokasyonlara karşı, saldırıların yapıldığı ülkeler tarafından artık etkili tedbirler alınmalıdır.” denildi (c/aa)