Hasene’nin Fas ve Libya Yardımları Devam Ediyor

Yaklaşık 3 milyon insanın etkilendiği ve pek çok kırsal yerleşim biriminin tamamen yıkıldığı Fas’taki yardım faaliyetlerini sürdüren Hasene, 10 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Libya’daki sel mağdurlarına yaptığı yardımlara da devam ediyor.

Hasene uluslararası insani yardım derneği, Fas ve Libya’da meydana gelen afet mağdurlarına yaptığı yardımları sürdürüyor. Depremin ilk gününden itibaren Acil Yardım ve Acil Kurtarma ekipleri ile Fas’taki deprem bölgesine giden Hasene derneği öncelikli olarak deprem mağdurlarının gıda, hijyen malzemeleri, ilaç ve barınma ihtiyaçlarını görmeye başladı.

Türkiye’den getirilen 300 çadır ve jeneratör ile de çeşitli köylerde çadır mahallelerinin kurulmasına yönelik hazırlıklar devam ediyor.  Hasene, köylerdeki çadır altyapı çalışmalarına da devam ederken ihtiyaç sahiplerine kumanya başta olmak üzere döşek, battaniye ve gıda ile hijyen gibi ihtiyaç malzemeleri temin ederek dağıtımını sürdürüyor.

Hastanelere İlaç Verildi

Depremden en yoğun etkilenen Haouz bölgesindeki Taroudent, Marrakeş’deki 6. Muhammed Üniversitesi ile Amizmiz hastanelerinin ilaç ve diğer tıbbi malzeme ihtiyaçlarını karşılayan Hasene, köylerdeki çadır altyapı çalışmalarını da devam ederken ihtiyaç sahiplerine kumanya başta olmak üzere döşek, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri temin edilip dağıtıldı.

Köylere ulaşımda ise köylerin dağınık olması ve ulaşım yollarının kapanması sebebiyle zorlukla karşılanıyor. Hasene ekipleri köylere ulaşmak için saatlerce yürüyor imkânı olduğu yerlerde ise ulaşımı traktörlerle yapıyorlar.

@aa

Libya Yardım Heyeti

Hasene yardım derneği, 10 binden fazla insanın hayatını kaybettiği Libya sel felaketi mağdurları için de yardımlarını sürdürdü. Uzun yıllar Libya’da hizmet veren İslam Toplumu Milli Görüş Kanada Bölge Başkanı Dr. Asım Hoca başkanlığındaki bir heyet, Libya Kızılay’ı ve Afet Yönetimi idaresi ile ihtiyaç listesi hazırladı.

Hasene yardım heyetinde Muhammed Turhan, Ramazan Uçar ve Serkan Kaya da yer aldı. Hazırlıkların tamamlanması ve ihtiyaç listesinin hazırlanması sonrasında ise öncelikli olarak sağlık, gıda, temizlik malzemeleri temin edildi. Malzemeler belirlenen mahallelerde sel mağdurlarına dağıtıldı.