IGMG Marl Şubesi Geleneksel Aileler Günü Kültür Şenliği ve 14. Yağlı Güreş Etkinliği Düzenledi

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Marl Şubesi tarafından 23-24 Eylül’de Marl Aileler Günü Kültür Şenliği ve 14. Geleneksel Yağlı Güreş etkinliği yapıldı.

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Marl Şubesi tarafından Marl’da geleneksel olarak “Aileler Günü, Kültür Şenliği ve 14. Marl Yağlı Güreşleri” düzenlendi. Yöresel ve sosyal derneklerin de standlarını açtıkları etkinliklerde aileler ve çocuklar için etkinliklerin yanı sıra 14. Marl Yağlı Güreşleri de yapıldı.

Almanya’da Türk toplumunun yoğun olduğu Marl şehrinde düzenlenen etkinliğe, Türkiye’den ve Avrupa’nın dört bir yanından güreşçiler katıldı. 14. Marl Yağlı Güreşleri müsabakasında Orhan Okulu başpehlivan oldu. Düzenlenen yağlı güreş etkinlikleri, Ruhr Bölgesi’nin sınırlarını aşarak toplumun bir arada yaşamına ve çok kültürlülüğe katkı sağlıyor.

Ruhr-A Bölgesinin düzenlediği 14. Geleneksel Yağlı Güreş programını ziyaret eden İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, “Emeği geçen bölge ve cemiyet başkanımız nezdinde herkesi kutluyorum. Başta Başpehlivan olan Orhan Okulu’ya ve katılım sağlayan Marl Belediye Başkanı Werner Arndt, Antalya Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Yağlı Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Güreş ağası Seyfettin Selim Beylere teşekkür ediyorum” dedi.

Marl Aileler Günü Kültür Şenliğine Münster Başkonsolosu Arif Hakan Yeter de katıldı. Başkonsolosluğun sosyal medya hesabından etkinliğe dair yapılan paylaşımda, “İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Marl Şubesi tarafından 23-24 Eylül 2023 tarihlerinde düzenlenmekte olan Marl Aileler Günü Kültür Şenliği ve 14. Yağlı Güreşleri’ne Başkonsolos Yeter de katıldı. Mutfak lezzetleri, halk oyunları ve türkülerin bir arada sergilendiği şenliğe IGMG Ruhr-A Bölgesi Başkanı Abdullah Kodaman, Marl Belediye Başkanı Werner Arndt ve Federal Milletvekili Brian Nickholz da iştirak etti. Aile, değerlerimizin yaşatılmasında en büyük dayanağımızdır ve onun muhafazası için sergilenen tüm çabalar takdire layıktır. Davet için teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Münster Başkonsolosu Arif Hakan Yeter

Etkinlikte konuşma yapan IGMG Ruhr-A Bölgesi Başkanı Abdullah Kodaman, “Bu etkinliğimizin ve bu beraberliğimizin güzelliklere, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Buradaki varlık sebebimiz, birliğimizin, beraberliğimizin ve geleneklerimizin yaşatılması adına bu etkinliklerin önemi çok büyük. Bu noktada böyle bir etkinlikte katkısı olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun” dedi.