Avusturya’dan Sığınma Başvurusu Yapanlara Çalışma Zorunluluğu

Avusturya’dan Sığınma Başvurusu Yapanlara Çalışma Zorunluluğu

Avusturya, sığınmacı politikasını sıkılaştırmayı hedefliyor. Sığınma başvurusu yapan kişilere kamu yararına çalışma zorunluluğu planlanıyor.

Avusturya, sığınmacı politikasını sıkılaştırmayı planlıyor: Hükümetin (ÖVP ve Yeşiller) planlarına göre, sığınma başvurusu yapan kişiler, sığınma başvuru süreci sırasında kamu yararına çalışmaya zorunlu tutulacak. Bu kararı, eyaletlerin mülteci yetkilileri ve İçişleri Bakanı Gerhard Karner, oy birliğiyle kabul etti. Kamu yararına çalışmayan kişilerin günlük temel ihtiyaçlarını karşılamak için gıda, konaklama ve giyim yardımı da dahil olmak üzere temel desteklerin kesilmesi veya tamamen kaldırılması planlanıyor.

Uygulama Kamusal alanların dışına çıkabilir

Yeni uygulamanın, kamumsal alanların dışına çıkıp, farklı organizasyonlara da aktarılabileceği ifade edildi. Mevcut durumda sığınma başvurusu yapan kişiler, aylık maksimum 110 Euro ve aynı zamanda Avusturya’da bulunan her aile üyesi için 80 Euro’luk düşük bir ücret karşılığında eyalet ve belediyelerde çalışıyor.

“Entegrasyonu iyileştirecek”

ÖVP eyalet temsilcileri de bu öneriden memnuniyetlerini dile getirirken, “İnsanlar, onları kabul eden ülkeye karşı da bir sorumluluğa sahiptir. ifadeleri kullanıldı. Vorarlberg’den sorumlu eyalet bakanı Christian Ganter (ÖVP), bu uygulama ile birlikte, söz konusu kişilerin yerel halkla temas sağlamasının, entegrasyonu iyileştireceğini vurguladı. Ayrıca, sığınma başvurusu yapan kişilerin bu sayede daha kolay bir şekilde Almanca öğrenebileceğini savundu.(bb)