Almanya’da Hakkı Olmadan Yardım Alan Adama 4 Ay Hapis!

Almanya’da Hakkı Olmadan Yardım Alan Adama 4 Ay Hapis!

Almanya’da haksız yere işsizlik ödeneği alan 54 yaşındaki adam, 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya’da 54 yaşındaki bir kişi, hakkı olmadan aldığı sosyal yardım nedeniyle dört ay hapis cezasına çarptırıldı. Schwalmstadt Mahkemesi, işsiz olan bu kişinin, İş Ajansı’na ek işini gizlediğini ve bu nedenle fazla işsizlik ödeneği aldığına hükmetti.

Dolandırıcılık iş ajansı tarafından tespit edildi

Savcılık, dolandırıcı adamın, Mayıs 2021’de işsizlik maaşı başvurusunda bulunduğunu ve 450 Euro’luk yarı zamanlı işini gizlediğini kaydetti. Bununla beraber dört ay boyunca fazla işsizlik maaşı aldığını aktardı. Dolandırıcılık, İş Ajansı’nın verilerini otomatik olarak emeklilik sigortasıyla eşleştirmesi nedeniyle ortaya çıktı.

“Sorun çıkmaz diye ümit ediyordum”

Dolandırıcı adam konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, başvuru esnasında yaptığı ek işi belirtmemesinin, düşüncesiz bir davranış olduğunu söyledi. “Sorun çıkmaz diye ümit ediyordum.“ diye ekledi.

100’den fazla suçtan mahkum

Ayrıca, ehliyeti olmadığı halde bir araca çarptığı ortaya çıkan söz konusu adamın bugüne kadar dolandırıcılık, hırsızlık ve ehliyetsiz araç kullanma gibi 100’den fazla suç nedeniyle mahkum edildiği kaydedildi. 54 yaşındaki adamın bu suçları devam eden bir denetim sürecinde işlediği dikkat çekti.(bb)