Almanya’da Enflasyon Döneri de Vurdu: Fiyatlar Yükseliyor

Almanya’da Enflasyon Döneri de Vurdu: Fiyatlar Yükseliyor

Almanya’da artan enflasyon sebebiyle pek çok ürüne zam gelirken, popüler yiyecek Döner’e de zam geliyor. Döner 4 Euro’dan 6 Euro’ya çıkmış durumda. Fiyatların daha da artmasından endişe ediliyor.

İskender Güngör

Almanya’da yükselişe geçen enflasyon dolayısıyla pek çok ürüne zam gelmesi bekleniyor. merkezi Münih’te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü Ifo, ülkede pek çok ürün üzerinde enflasyon baskısının hâlâ sürdüğünü açıkladı. Enstitüsü özellike gastronomi sektöründe fiyat beklentisinin 13,7’den 62,8 puana yükseldiğini bildirdi.

Döner Daha Da Zamlanacak

Zamlardan, son yıllarda ortalama satış fiyatı 4 Euro’dan 6 Euro’ya yükselen dönerin de nasibini alması bekleniyor. Dönerin yanı sıra diğer etli yiyeceklerin de fiyatlarının artması bekleniyor.

Döner ve kebap üzerine çalışan lokantalar, fiyatların artmasının aynı zamanda yiyecek alışkanlıklarını da değiştirdiğini müşteri sayısında azalma olduğunu açıkladı.

Adana Kebabı 14 Euro’ya Çıktı

Türk restoranlarında döner fiyatlarnın yanı sıra diğer yiyecekler de artış gösterdi. Örneğin Adana Kebabı’nın fiyatı ortalama 11 Euro’dan 14 Euro’ya çıkmış durumda.

Restoran sahipleri fiyatların yükselmesindeki ana etkenin et fiyatlarındaki yüksek artış ile birlikte elektrik ve doğalgaza gelen zam ile işçilik ücretlerinin artmasını gösterdi.