IGMG ve Hasene’den Deprem Bölgesine Büyük Proje: Hasene Köy Kuruluyor!

Türkiye ve Suriye’de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrası, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ve Hasene International derneğinin Suriye’de “Hasene Köyü” gibi planladığı kalıcı projelerin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem sonrası, İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) ve Hasene International derneği, deprem bölgelerine ayni ve nakdi yardımları ulaştırmaya devam ediyor. Birçok kalıcı proje, imar sürecini tamamladıktan sonra başlayacak.

25 bin metrekare üzerine oluşturulacak

Son olarak Suriye’nin Azez ilinde depremzedeler için kalıcı proje olarak yaklaşık 25 bin metrekare üzerine bir Hasene Mahallesi oluşturmak için temel atıldı. Bu mahallede mağdur aileler için konutlar ve iş yerleri oluşturulacak. Söz konusu bölgede ayrıca Hasene Mahallesi’nin bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor.

@Camiahaber

Kemal Ergün: “Tüm fedakar yüreklere teşekkür ediyorum”

Yapılan çalışmayla ilgili  açıklamalarda bulunan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Hasene Mahallesi’nde mağdur aileler için 108 daire, cami, okul ve iş yerlerinden oluşan bir bölge oluşturulacak. En yakın zamanda Cenab-ı Hak bitirmeyi nasip etsin. Emeği geçen ve katkı sağlayan tüm fedakar yüreklere teşekkür ediyorum.” diye kaydetti.

Hasene Suriye Koordinasyon Merkezi Açıldı

Öte yandan Suriye’de Hasene Suriye Koordinasyon Ofisi IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün tarafından dualarla açıldı.

rehabilitasyon merkezi oluşturulacak

Azez ilinde ayrıca bin metrekare üzerine bir rehabilitasyon merkezi oluşturulacak. Buradaki tedavi merkezlerinde, görme, işitme, yürüme gibi engeli olan çocuklara çeşitli tedaviler uygulanacak. Ayrıca depremde annesini babasını kaybetmiş veya farklı çeşitli travmatik sonuçlarla karşılaşan çocuklar için psikolojik destek sağlanacak.

yardımlar teslim edildi

Suriye’deki depremzede ailelere ve çocuklarına yardımlar teslim edildi. Burada gıda kolileri başta olmak üzere çocuklara oyuncaklar hediye edildi. Kemal Ergün, yapılan yardımlarla ilgili, “Mazlum ve mağdurların derdiyle dertlenen ve yardımlarını esirgemeyen tüm fedakar bağışçılarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.” diye konuştu.(bb)