Avrupa’daki Müslüman Üniversiteliler IGMG Genel Merkezinde Bir Araya Geldi

Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Üniversiteliler Yatılı Eğitim Semineri’nin (ÜNİYES) programı Avrupa’nın dört bir yanından gelen Müslüman üniversitelilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Rıdvan Bayram

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Üniversiteliler Başkanlığının bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Üniversiteliler Yatılı Eğitim Semineri (ÜNİYES) 23 farklı bölgeden 164 üniversitelinin katılmıyla Köln’deki IGMG Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Üniversiteliler komisyonu üyesi Salih Kızılkaya’nın okuduğu açılış tilavetinden sonra söz alan Üniversiteliler başkanı İsmail Türk, programa gösterilen yoğun teveccühten duyduğu memnuniyetini dile getirerek tüm katılımcılara ve komisyon üyelerine teşekkür etti.

Programın ilk günkü konuğu olan Yalova Üniversitesinden Prof. Dr. Ebubekir Sifil ‘Modern İslam Düşüncesinin Tenkidi’ başlığı altında üç blok ders verdi. Öğrencilerin soru ve katkılarıyla zenginleşen dersin molalarında da soru-cevap kısmı devam etti. Programa IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de katılarak üniversitelilere hitaben toplumda almaları gereken rolü aktaran motive edici bir konuşma yaptı.

İkinci gün komisyon üyesi Ali Harun Balkaya’nın üniversiteliler çalışmalarını tanıttığı sunumla başladı. Ardından programın ikinci hatibi olan İbn Haldun Üniversitesinden Dr. Selman Dilek ‘İslam – Batı İlişkilerinin Tarihine Genel Bakış’ konulu iki blok ders gerçekleştirdi.

Farklı bölgelerden gelen öğrenciler bir araya gelerek birbirleriyle tanışarak kısa bir musiki etkinliği düzenlediler. Üniversiteliler komisyonundan İbrahim Keleş’in kapanış tilaveti ile sona eren program son derece verimli ve bereketli geçti.