Koronavirüs Kabusu Geri mi Dönüyor?

Koronavirüs Kabusu Geri mi Dönüyor?

Almanya’da son bir haftada koronavirüsü vakalarının arttığı bildirilirken, yeni varyant Pirola virüsünün olağandışı semptomlar gösterdiği açıklandı.

Almanya’da koronavirüs’ün yeni varyantı “Pirola”nın yayılmaya başladığı acıkandı. Havaların soğuması ile artış gösteren grup ve benzeri vakaların bir bölümünün koronavirüs vakaları olduğu belirtilirken, virüsün Danimarka, İngiltere ve Portekiz de de yayıldığına dikkat çekiliyor.

Pirola Varyantı Yayılıyor

Robert Koch Enstitüsü’ne (RKI) göre Almanya’nın farklı eyaletlerinde görülen Priola varyantının bir hafta içinde artışa geçtiğini bildirdi. Virüsün birkaç varyantının birleşmesi ile oluştuğu bildirilen Pirola varyantının olağandışı semptomlar gösterdiğine dikkat çekildi.

Olağandışı Semptomları Var

Bu olağandışı semptomlar arasında kaşıntılı veya kırmızı gözler, kırmızı ve ağrılı el veya ayak parmakları, ağızda ve dilde veya ağzın ve dudakların iç kısmında şişlik veya ülser gibi ağızda veya dilde değişiklikler, ishal, deri döküntüsü gibi daha önce çok nadir rastlanan semptomlar yer alıyor.

Almanya Federal Sağlık Bilgilendirme Merkezi’ne (BZgA) göre Pirola koronavirüsün normal semptomları arasında öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, ses kısıklığı, ateş ve koku alma duyusunda bozulma gibi rahatsızlıklar yer alıyor.

Ancak hastalığın seyrine ve şiddetine bağlı olarak bu belirtilere ilaveten başka semptomlar da ortaya çıkabiliyor. Nefes darlığı, deri döküntüsü veya mide bulantısı bu belirtiler arasında yer alıyor.