Ortadoğu’da Şiddet: Hamas İsrail’e İsrail Gazze’ye Saldırdı

Ortadoğu’da Şiddet: Hamas İsrail’e İsrail Gazze’ye Saldırdı

Hamas İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” operasyonu başlattıklarını açıklarken, İsrail ordusu da Gazze’ye saldırılara başladığını bildirdi. Erdoğan tarafları itidale çağırdı.

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli gruplar, birçok noktadan İsrail’e doğru onlarca roket attı. İsrail ordusu roketlere karşılık Gazze şeridini bombalamaya başladı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e karşı roket saldırısını “Aksa Tufanı” operasyonu olarak isimlendirdi ve ilk aşamada İsrail’e 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

Gazzeden atılan roketlerden bazıları, İsrail ordusuna ait “Demir Kubbe” hava savunma sistemlerince imha edildi.

İsrail’de 1 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, sabah saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik başlatılan saldırılarda bir İsraillinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” operasyonu

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail’e karşı “Aksa Tufanı” operasyonu başlattıklarını ve ilk aşamasında 5 bin roket ile havan fırlattıklarını duyurdu.

İsrail Gazze’ye Saldırı Başlattı

İsrail ordusu “savaş durumu”na geçerek, sabah saatlerinden itibaren roketlerin fırlatıldığı abluka altındaki Gazze Şeridi’ne doğru saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu’nun (KAN) haberine göre, Savunma Bakanı Yoav Gallant, yedek askerleri göreve çağıran kararnameyi imzaladı.

Gazze Şeridi’ndeki Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığından yapılan açıklamada da Gazze Şeridi’ndeki tüm okullarda ikinci bir duyuruya kadar eğitime ara verildiği duyuruldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelişmeleri değerlendirirken “Türkiye olarak bu sabah İsrail’deki hadiseler ışığında tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.” dedi. (c/aa)