Freiburg-Donau Bölge Aileler Günü Coşkulu Geçti

Freiburg-Donau Bölge Aileler Günü Coşkulu Geçti

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Freiburg-Donau Bölgesi tarafından 29 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Aileler Günü etkinliği büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Freiburg-Donau Bölgesi Aileler Günü büyük ilgi gördü. El sanatları ve kitap fuarının yanı sıra gastromoni, hediyelik eşya standlarının yer aldığı Aileler Günü’nde çeşitli seminer ve konferanslar verildi. Kari Hassan Sadegi de Kur’an-ı Kerim okudu.

Konferans ve Seminerler Verildi.

Yaklaşık 5000 kişinin katıldığı etkinlikte, aileler keyifli günler geçirdi ve her yaş grubuna hitap eden aktivitelerle eğlendiler. Etkinlikte, Türkiye’den gelen birçok misafir ağırlandı. Ayrıca, festival kapsamında IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, Ahmet Bulut, Dr. Abdulaziz Yılmaz, Ümit Kaplan, Kari Hassan Sadeghi, Kari Ali Mahmood ve birçok yazar ve hatip ile buluşma fırsatı bulundu. Açılışa T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Sedat Bıçak da katılarak aileler gününe gelenler ile birlikte oldu.

Aileler Günü Geleneklerin Yaşatılması İçin Vesile Oldu

Etkinlikte konuşan yapan IGMG Freiburg-Donau Bölgesi Başkanı Haydar Adalar, bu etkinliğin birlik ve beraberliği güçlendireceğine olan inancını vurguladı. Ayrıca, geleneklerin yaşatılması açısından bu tür organizasyonların büyük önem taşıdığını belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Bölge Hacı ve umrecileri Bir Araya Geldi

Etkinliğin son gününde ise IGMG Genel Sekreteri Ali Mete, Württemberg Bölge Başkanı M.Tayyib Sayan ve İlahiyatçı/Yazar Mehmet Efe’nin katılımlarıyla Umreciler ve Hacılar buluşması gerçekleştirildi. Bu özel programda, Hacılar ve Umrecilerin yanı sıra kutsal topraklara gitmek isteyen birçok katılımcıyla buluşma imkânı oldu.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona ererken, her yaş grubundan ziyaretçinin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Bu muhteşem etkinlik, ailelerin bir araya gelip güzel vakit geçirdiği, geleneklerin yaşatıldığı ve güçlü bağların kurulduğu bir platform olarak unutulmaz bir deneyimdi.