Yüzlerce Gencin Katıldığı Hilal Hitabet Yarışması Sonuçlandı

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı yüzlerce genci bir araya getirerek 3 farklı yarışma düzenledi. Avrupa’nın dört bir yanından gençler hitabet, çizgi roman ve röportaj alanlarında yarıştı.

Hatice Kübra Ergün

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) 7 Ekim 2023 tarihinde Almanya’nın Duisburg şehrinde 3 farklı yarışma için yüzlerce genci bir araya getirdi. Bulundukları toplumlarda sorumluluk ve söz sahibi gençler yetiştirmeyi hedef edinen KGT bu seneki programı “Gün Bizim, Söz Bizim” mottosuyla düzenledi. Hilal Hitabet Yarışması’na 6 farklı bölgeden katılım sağlayan yarışmacılardan birinciliği Belçika’dan Rüveyda Şimşek “Kelimenin Gücü” başlığı ile aldı. Elif Sara Karaoğlu Hamburg bölgesi adına ikinciliği “Sosyal Medyada Ben de Varım” konusu ile kazandı. Üçüncülüğü ise Hannover’den katılan Rumeysa Aydın “Sadakam Sadakatim” konulu sunumuyla aldı.

Ruhr-A’dan Esma Çiftçi “Hayalim ve Hedefim”, Kuzey Hollanda’dan Beyza Topal “Önceliğim Ahlakım ve Maneviyatım”, Hessen’den Şura Hanım Ekici ise “Benim Tesettürüm” konusunu işledi.

ÇİZGİ ROMAN YARIŞMASINDA “TARİHTEN MİSAFİR”

Hilal Kurslarının diğer bir yarışması ise çizgi roman alanında gerçekleşti. Yaptıklarıyla tarihe damga vuran isimlerin günümüzde yaşadıklarını hayal edip, “Tarihten Misafir” başlığıyla çizgi roman hazırlayan Hessen bölgesinin Hilal Kursu öğrencileri Rasim Özdenören çalışmasıyla birinciliği, Bremen bölgesi Şule Yüksel Şenler ile ikinciliği, Rhein Neckar-Saar bölgesi ise Fuat Sezgin çalışmasıyla üçüncülüğü aldı.

Çizgi roman sergisinde yer alan diğer şahsiyetler ise Saba Melikesi Belkıs, Aidin Salih, Marwa El-Sherbini, Mimar Sinan ve Fatih Sultan Mehmet oldu.

“…OLMASAYDI NE OLURDU?” – RÖPORTAJ YARIŞMASI

Temmuz ayında başlatılan “…Olmasaydı ne olurdu?” konulu kurgu röportaj yarışmasında bir kavram belirlendikten sonra bunun olmaması hâlinde dünya, insanlık, bireysel ve toplumsal hayatların nasıl olacağı hayal edilmesi istendi. Birinciliği “Ölüm olmasaydı ne olurdu?” başlığı ile Arlberg Bölgesi aldı. ‘’Sen olmasaydın ne olurdu?’’ başlığı ile Köln Bölgesi ikinciliğe, “Kitap olmasa ne olurdu?” konusu ile Kuzey Hollanda üçüncülüğe hak kazandı.

MÜZİK DİNLETİLERİ PROGRAMA RENK KATTI

Gençlerde sanata merak uyandırıp, desteklemek adına müzik dinletileri programda büyük beğeni topladı. Elif Tanrıöver ve Hümeyra Betül Candan piyanoda, Mevize Meryem Candan ise mandolinde seyircilere keyifli anlar yaşattılar.

ERGÜN “HAK VE ADALETİ OKU” DEDİ

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, asr-ı saadet döneminin gençlerinden örnek vererek, bugünün gençlerine hedef belirledi. Ergün, gençlere bulundukları topluluklarda etkin rol almayı ve bu bağlamda toplumun ihtiyacı olan bilgileri elde etmek için ilim yolunu diri tutmaları gerektiğini nasihat etti. Aksiyoner gençlerin özellikle ilk emir “Oku”yu içselleştirmelerini gerektiğini vurgulayan Ergün, “Oku emrinin evrensel mesajı sadece fıkıh, tefsir ve hadisi kapsamıyor. İnsana, mahlukata, çevre ve aleme fayda sağlayacak her şey ilimdir. Oku, yani bilgiyi oku. Hak ve adaleti oku.” dedi.

“SİZE BAKAN MERHAMETİ, TEVAZUYU GÖRSÜN”

IGMG KGT Başkanı Zehra Karataş konuşmasına güncel meselelere değinerek, özellikle Avrupa gündemini meşgul eden İslam karşıtı eylemler hakkında konuştu. Bu eylemleri kınayan KGT Başkanı Karataş, tepkilerin anlık ve geçici değil, planlı ve kalıcı olması gerektiğini vurguladı. Karataş “Genç, kardeşlerim! Hayatınızın merkezine Kur’an ve sünneti koyun. Size bakan güvenirliği, merhameti, tevazuyu, sevgiyi, hakkı ve adaleti görsün, sözlerin en güzelini duysun.” dedi.

“SUNULAN HİZMETLER EMRİ BİL MARUFTUR”

Program sorumluluğunu üstlenen IGMG KGT Orta Öğretim Başkanı Büşra Nur Kaya “Böyle bir zamanda söz söylemek, Allah’ın emirlerini hatırlamak, Resûlullah’ın sünnetini okumak, yaşamak ve insanlığa anlatmak emri bil maruf ve bir cihattır.” diyerek Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın geleceği imar etmeyi dert eden insan topluluğunun olduğunu ifade etti.