Aşağı Saksonya’da Yahudiler ve Müslümanlar Barış Çağrısı Yaptı

Aşağı Saksonya’da Yahudiler ve Müslümanlar Barış Çağrısı Yaptı

Devam eden Orta Doğu çatışması nedeniyle Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Yahudi ve Müslüman cemaatleri nefret ve teröre karşı ortak bir çağrı yaptı. Çatışmalar sebebiyle her iki tarafın da duygusal olmasına rağmen, barış içinde bir arada yaşama çağrısı yinelendi.

Aşağı Saksonya’daki Yahudi ve Müslüman cemaatler ortak barış ve barış içinde bir arada yaşama çağrısı yaptı. Hannover Yahudi Cemaati Başkanı ve Aşağı Saksonya Şura Başkanı Kerim Ocakdan tarafından yapılan ortak açıklamada Hamas’ın İsrail’e karşı yaptığı saldırı kınandı. Açıklamada “İsrail ve Gazze Şeridi’nden gelen çatışma ve bombalama görüntüleri, Aşağı Saksonya’daki dini topluluklar olarak bizi derinden sarsıyor.” denildi.

Müslüman ve Yahudi Cemaati başkanları cemaat üyelerine topluluklarına, olup bitenler sebebiyle oluşan tüm hissiyata rağmen acilen “birbirlerine saygı ve barış içinde davranmaları” çağrısında bulundular. “Tüm acılara ve farklılıklara rağmen Aşağı Saksonya’da nefretin ve hatta şiddetin alevlenmesine izin verilmemelidir.” denilen açıklamada “Genel olarak, dünya çapında barışı, adaleti ve onurlu bir yaşamı savunmaya devam etmekten asla yorulmamalıyız.” çağrısı da yapıldı.

Çağrıda ayrıca eski Şansölye Angela Merkel’in “Ortadoğu’da barış olmadan dünyada barış olmayacak” şeklindeki sözüne de yer verilerek, savaş ve terörün bu barışı getirmeyeceği, dolayısıyla insani yardımların ulaştırılmasını ve ateşkesin erken sağlanması ve böylece binlerce masum insanın daha fazla ölmesinin engellenmesi çağrısında da bulunuldu.