Almanya “Hamas Destekçilerini” Sınır Dışı Edecek

Almanya “Hamas Destekçilerini” Sınır Dışı Edecek

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile SPD Eş Genel Başkanı Klinbeil, Almanya’da Hamas’ı destekleyenleri sınır dışı edebilmek için tüm seçeneklerin kullanılacağını açıkladı. Vatandaşlık reformu da yeniden ele alınacak.

Almanya, Filistinli örgütlerden “Hamas”a destek verenleri sınır dışı etme planları yapıyor. Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Filistin’e destek gösterilerinin yasaklandığı Almanya’da “Hamas destekçilerini sınır dışı etmek için tüm seçenekleri kullanacağını” açıkladı.

Hamas destekçilerinin Almanya’dan sınır dışı edilmesi yolundaki çağrılara Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil de destek verdi. Klingbeil, hukukun verdiği tüm imkanları kullanacaklarını, eğer Alman vatandaşı değillerse Almanya’da Hamas’ı destekleyenlerin sınır dışı edilmesi gerektiğini açıkladı.

SPD Eş Genel Başkanı Klingbeil, Almanya’da kolaylaştırılacak olan Alman vatandaşlığı reformuna da dikkat çektikten sonra, “Değerlerimizi paylaşmayan, antisemitizmi ve terörü destekleyen herkesin Alman pasaportu alması reddedilecektir.” ifadelerini kullandı.