Almanya’da Ehliyet Sahtekarlığı Artıyor

Almanya’da Ehliyet Sahtekarlığı Artıyor

Almanya’da ehliyet sınavlarında başarısızlığın arttığı, sınavlarda kopya çekenlerin ve kendi yerlerine başkalarını sokanların sayısının da çoğaldığı tespit edildi.

Almanya’da ehliyet sınavlarını başaramayacaklarını düşünüp yerlerine başkalarını sokanların sayısı giderek artıyor. Bu yılın ilk 9 ayında 2.700’den fazla kişi sınavlarda kopya çekerken yakalandı.

Federal hükümet ehliyet sınavlarında usulsüzlük yapanların veya kopya çekenlerin 9 ay boyunca yeniden sınavlara giremeyeceği kararını almış olmasına rağmen, kopya çekenlerin sayısında azalma olmadı.

Sınavlara başkalarını sokanların sayısında da artış oldu. 2.700 kişinin üçte birisinin sınavlara başkasını soktuğu ortaya çıktı.

Sınavlarda kopya çekenlerin bir kısmının, telefon, kulaklık ve kamera gibi araçları kullandığı da tespit edildi.

TÜV tarafından yapılan açıklamada, kopya çekenlerin oranı geçen seneye göre yüzde 38 oranında artış gösterdi. TÜV Araç ve Hareketlilik Dairesi Başkanı Richard Goebelt, sınavlarda kopya çekenlerin bildirilmeyenlerin hepsinin bildirilmediğini, vaka sayısının çok daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.

Bu arada, Almanya’da ehliyet sınavlarına giren genç sürücülerin yüzde 45 oranında sınavları geçemedikleri de ortaya çıktı.