Almanya’da İktidar Partisi Eş Genel Başkanı Klingbeil Asgari Ücreti Az Buldu

Almanya’da İktidar Partisi Eş Genel Başkanı Klingbeil Asgari Ücreti Az Buldu

Almanya’da iktidar partisi sosyal demokratların Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, ülkede 12,41 Cent olacak asgari ücretin yetersiz olduğunu ve hayatın pahalı hâle geldiğini söyledi.

Almanya’da iktidardaki Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Eş Genel Başkanı, Lars Klingbeil ülkedeki asgari ücretin az olduğunu, işverenlerin artış isteklerine direnmemelerini istedi.

Şu anda saati 12 Euro olan asgari ücret 2024 yılında 41 Cent artarak 12,41 Cente çıkacak. SPD Eş Genel Bakanı Lars Klingbeil, Almanya’da asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine dair bir açıklamada bulunmazken, partinin Genç Sosyalistler (Jusos) kanadı ile parti eyalet örgütlerinin asgari ücretin saatinin 15 Euro’ya çıkarılması önerisine dair ise herhangi bir değerlendirmede de bulunmadı.

Sosyal demokrat Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, 2025 yılında 41 Cent daha artarak 12,82 Euro’ya çıkacak olan asgari ücretin olduğu gibi uygulanacağını ancak Asgari Ücret Komisyonu’ndaki işçi temsilcileri bu artışın yetersizliğinden şikayetçi olmuşlardı.

İşveren de İşçilerin Çıkarını Düşünmeli

Hayatın giderek pahalılaştığına dikkat çeken SPD Eş Genel Bakanı Lars Klingbeil, asgari ücretin bu kadar az yükseltilmesinin “üslup açısından yanlış ve sonuçlar açısından yeterli olmadığını” belirterek işverenlere de çağrıda bulundu.

Çağrısında İşveren tarafının kendi çıkarlarını çalışanlara karşı öne çıkarmamasını öneren Klingbeil “her gün kalkıp çok çalışan” kişilerin çıkarlarının da düşünülmesini istedi.