Fransa’da Okullardaki Bomba İhbarları Paniğe Neden Oluyor

Fransa’da Okullardaki Bomba İhbarları Paniğe Neden Oluyor

Fransa’da son günlerde okullarda yapılan bomba ihbarları arttı. Ülkede 2023 yılında 160 okula yönelik asılsız bomba ihbarı yapıldı.

Fransa’nın kuzeyindeki Arras kentinde bomba ihbarı nedeniyle bir lisenin tahliye edildiği bildirildi. Ulusal basındaki haberlere göre, Arras’taki Gambetta-Carnot Lisesi’nde bomba olduğuna dair ihbar alan polis ekipleri harekete geçti. Liseyi tahliye eden polis, okulun önündeki kişilerin çantalarını aradı.

[post-refarans id=”49304″ taraf=”sol”]

Öğrenciler tahliye edildi

Bomba imha ekipleri de olay yerine intikal etti. Tahliye sırasında bir kişi fenalaşırken, okul personeli ve öğrenciler güvenli bir alana götürüldü. Gambetta-Carnot Lisesi’nde 13 Ekim’de düzenlenen bıçaklı saldırıda Fransızca öğretmeni Dominique Bernard hayatını kaybetmiş ve 3 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından savcılık soruşturma başlatmış, 20 yaşındaki saldırgan dahil 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Bomba ihbarı nedeniyle 8 okul boşatıldı

5 Ekim’de Fransa’nın İsere iline bağlı Grenoble bölgesinde bomba ihbarı nedeniyle 8 okul tahliye edildi. İsere Valiliğinin açıklamasında, Grenoble kentinde sabah saatlerinde 8 okula yönelik bomba ihbarı yapıldığı belirtildi. Açıklamada, okullardaki personel ve öğrencilerin tahliye edildiği, güvenlik çemberi oluşturulduğu, bomba imha ekiplerinin inceleme yaptığı ifade edildi. Valilik, ihbarların gerçek veya asılsız olup olmadığına ilişkin bir bilgi paylaşmadı.

160 okulda bomba ihbarı yapıldı

Ulusal basındaki haberlere göre, yıl başından bu yana ülkede 160 okula yönelik asılsız bomba ihbarı yapıldı. Aynı kentte bir ortaokulda dün asılsız bomba ihbarı yapılmış, olayla ilgili 12 yaşındaki bir çocuk gözaltına alınmıştı. (aa,c)