Fransa’da Bomba İhbarı Nedeniyle 6 Havalimanında Uçuşlar Durduruldu

Fransa’da Bomba İhbarı Nedeniyle 6 Havalimanında Uçuşlar Durduruldu

Fransa’da elektronik posta yoluyla yapılan bomba ihbarı ve saldırı tehdidi nedeniyle 6 havalimanının boşaltıldığı bildirildi.

Fransa’da 6 havalimanına yapılan bomba ihbarları nedeniyle birçok terminal boşaltıldı. Bazı uçaklar başka havalimanlarına yönlendirilirken uçuşlar durduruldu.

Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Lille, Bron, Nice, Nantes, Toulouse ve Beauvais’daki havalimanlarında hiçbir uçağın kalkmadığını ve ikinci bir emre kadar uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Ulusal basında yer alan haberlere göre, polis yetkilileri bu sabah saatlerinde adı geçen havalimanları için elektronik posta yoluyla bomba ve saldırı ihbarı aldı.

Öğle saatlerine kadar bahsi geçen havalimanlarının çoğu bomba tehdidi almış ve havalimanlarına ‘yetkililerin müdahale etmesinin gerekli olduğu’ sahipsiz bagaj ihbarları yapılmıştı.

Bomba arama çalışmaları yapılıyor

Güvenlik ekiplerini harekete geçiren ihbarlar sonrası, havalimanlarında bomba arama çalışmaları yapılıyor. Havalimanına iniş yapan uçaklarda bulunan yolcuların terminale girişlerine izin verilmezken, terminaldeki yolcular çıkış kapılarına yönlendiriliyor. Yolcuların sosyal medyada hesaplarından yaptığı paylaşımlarda, havalimanlarının boşaltıldığı görülüyor.

Okullarda da bomba ihbarları arttı

5 Ekim’de Fransa’nın İsere iline bağlı Grenoble bölgesinde bomba ihbarı nedeniyle 8 okul tahliye edilmişti. 16 Ekim’de Fransa’nın Arras kentinde bomba ihbarı nedeniyle bir lisenin tahliye edildiği bildirilmişti. (aa,c)