Almanya’da “Hamas Anketi” İddiası Tartışma Yarattı

Almanya’da “Hamas Anketi” İddiası Tartışma Yarattı

Almanya’da Berlin Eğitim İdaresi, Sol Parti Milletvekili Ferat Koçak’ın Berlin’de bir ilkokulda Hamas ile ilgili anket yapıldığı iddialarını reddetti. Olayı incelediklerinin altı çizildi.

Almanya’da Berlin Eğitim İdaresi, Berlin’deki bir ilkokulda Hamas ile ilgili çocuklara yönelik anket yapıldığı iddialarını reddetti. Bunları “sahte haber” olarak niteleyen İdareden bir sözcü, “Bu sahte bir bilgi. Okulun öğretmenleri böyle bir çalışma kağıdını kullanmadı. Bu ayrıca okulun standartlarına uymaz.” ifadelerini kullandı.

Sol parti milletvekili paylaştı

Sol Parti Milletvekili Ferat Koçak ise X (Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda, Arapça konuşanların yoğun olduğu bir ilkokulda, çocukların Hamas’ın İsrail’e yönelik terör saldırısının ardından bölgedeki çatışma ve Hamas ile ilgili bir ankette pozisyon almaları yönünde öğrencilere dikte edildiğini iddia etti. Bu iddiayı desteklemek için ayrıca söz konusu anket formunun fotoğrafını paylaştı.

Araştırma devam ediyor

Ferat Koçak, birçok tepkinin ardından olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Koçak, olayla ilgili bilgileri ailenin kendisi ve Eğitim İdaresi’nin avukatlarından edindiğini aktardı. Olayla ilgili Berlin Eğitim İdaresi’nin araştırmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi. Koçak, söz konusu ailenin anlattığına ise hala inandığının altını çizdi.(bb)