Almanya’da Fırtına Uyarısı: İlk Sokaklar Sular Altında!

Almanya’da Fırtına Uyarısı: İlk Sokaklar Sular Altında!

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde şiddetli fırtına ile ilk sokakların sular altında kaldığı aktarıldı.

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde sonbaharın başlamasından yaklaşık bir ay sonra ilk şiddetli fırtına etkili oldu. Baltık Denizi’ndeki fırtına nedeniyle, ilk sokaklar ve sahil bölgeleri sular altında kaldı. Bir Polis Sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sular yükseliyor, çok ileri mesafe kat etti, kapının önünde diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

tehlike uyarısı verildi

Federal Denizcilik ve Hidrografi Dairesi’nden bir Sözcü, Schleswig-Holstein kıyısı boyunca deniz suyu seviyesinin, ortalamanın 1,50 metre veya daha fazlasının üzerine çıkacağını aktardı. En riskli bölgenin ise Flensburg Fiyordu olacağı kaydedildi. Burada deniz suyunun, ortalamanın 2,00 metre üzerine çıkması bekleniyor. Daireden bu bölge için resmi bir tehlike uyarısı verildi ve sahil boyunca park edilmiş araçların derhal kaldırılması istendi. Ayrıca, binalara, bodrum katlarına ve bina altındaki  garajlara suyun girmesini engellemek için önlemler alınması istendi.

Bugün en yüksek seviyeye ulaşacak

Alman Meteoroloji Servisi (DWD), fırtınanın bugün öğleden sonra Baltık Denizi üzerinde en yüksek noktasına ulaşmasını beklediklerini açıkladı. DWD Meteoroloji Uzmanı Anne Wiese, “Gün boyunca rüzgarın özellikle sahil bölgelerinde artmasını bekliyoruz. Gece saat 02:00’ye kadar Baltık Denizi kıyısı ve adalarda hortum olasılığı söz konusu.” dedi.

“Kıyıda yaşayan herkesi uyarıyorum”

Schleswig-Holstein Çevre Bakanı ve Sahil Güvenliğinden Sorumlu Tobias Goldschmidt (Yeşiller), kıyı sakinlerine dikkatli olmaları çağrısında bulundu: “Baltık Denizi kıyısında yaşayan herkesi gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarıyorum.”(bb)