Avusturya Cuma Vaazlarını Kontrol Edecek

Avusturya Cuma Vaazlarını Kontrol Edecek

Avusturya hükümeti, kriz kabinesi toplantısında camilerdeki cuma vaazlarının kontrol edilmesini kararlaştırdı. Başbakan Nehamer “radikalleştiği gözlenen kişilerin” ihbar edilmesini istedi.

Avusturya hükümeti, ortadoğudaki gelişmeler üzerine Avusturya’da yapılan Filistin’e destek gösterileri sonrasında güvenlik kabinesi toplantısı yaptı. Kriz kabinesi adı verilen ve savunma bakanlığında yapılan toplantıda Cuma günleri camilerde verilen vaazların kontrol edilmesi kararı alındı.

Cuma Vaazları Kontrol edilecek

Camilerdeki vaazların kontrol edilme kararını hükümet ortklarından Yeşiller partili Başbakan Yardımcısı Werner Kogler açıkladı.

Kogler, Avusturya’da “Hamas ve Hamas dostu örgütler üzerinde büyük ölçüde artan gözetim” olacağını söylediği açıklamasında bunun için de “Camilerde vaaz edilenlere bakılacak” diyerek vaazların denetleneceğini billdirdi.

“Radikalleştiğini Gözlediğiniz kişileri ihbar edin”

Federal Başbakan Karl Nehammer de ülkede terör tehdidine karşı koymak için “radikalleştiği gözlenen kişilerin” acilen güvenlik güçlerine bildirilmesi gerektiğini söylediği açıklamasında vatandaşları ihbarda bulunmaya çağırdı.

“Bilgi Koruma Kanununda Değişiklik”

Bu arada Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner de bilgi koruma kanununda “Bilgiden çok insanlar korunmalıdır” diyerek değişiklik yapılacağını bilirdi. Ancak, hangi bilgilere dair korumanın kalkacağı konusunda bilgi vermedi.