Belçika İslam Temsil Kurumu Gazze’de Hastanenin Bombalanmasını Kınadı

Belçika İslam Temsil Kurumu Gazze’de Hastanenin Bombalanmasını Kınadı

Belçika İslam Temsil Kurumu, Gazze’deki El Ehli hastanesinin bombalanmasını kınadı ve İsrail’in de uuslararası hukuka uyma yükümlülüğü olduğuna vurgu yapıldı.

Belçika İslam Temsil Kurumu İsrail’in Gazze’deki El Ehli hastanesini bombalamasını kınadı. Hastanenin bombalanmasını tarif edilemez bir terör eylemi olarak nitelendiren Belçika İslam Temsil Kurumu eylemin aynı zamanda uluslararası hukukun açık bir şekilde ihlali olduğuna dikkat çekti.

“Bu insanlık trajedisi karşısında, uluslararası toplumun tarihi bir sorumluluğu olduğuna şüphe yoktur.” ifadelerini kullanılan açıklamada, dünya liderlerinin, Filistin halkının marz kaldığı bu trajediyi sona erdirmek için derhal adım atması da istendi.

İsrail’in de uluslararası sözleşme uyma yükümlülüğü bulunulduğuna da dikkat çekilen açıklamada “Sivillerin korunması, her şeyin üzerinde bir öncelik olmalıdır.” denildikten sonra uluslararası toplum bölgede barışın tesis edilmesine katkıda bulunma çağrısı yapıldı.

Mağdur, yaralı ve dünya barışı için dua edilmesi hatırlatması yapılan açıklamada ayrıca, um toplum ktmanlarının barış için çaba sarf etmesi, birlikte yaşamaya, karşılıklı saygı göstermeye ve nefrete karşı her türlü mücadeleye katılmasının önemine vurgu yapıldı.