Almanya’nın Kuzeyinde 2 Gemi Çarpıştı: Çok Sayıda Kayıp Var

Almanya’nın Kuzeyinde 2 Gemi Çarpıştı: Çok Sayıda Kayıp Var

Almanya’nın kuzeyinde iki yük gemisi çarpıştı. Çarpışan gemilerden birisi battı. Çok sayıda kayıp var.

Almanya’nın kuzeyindeki Kuzey Denizi’nde iki yük gemisi çarpıştı. İki geminin çarpışması sonrasında gemilerden birisi suya gömüldü. Almanya deniz acil kurtarma ekipleri çarpışma sonrasında denize düşen bir mürettebatı kurtardı. Kayıp kişilerin sayısının 20’den fazla olduğu tahmin ediliyor.

Cuxhaven limanındaki Almanya Deniz Kurtarma Komutanlığından yapılan açıklamada çarpışan gemilerin “Polesie” ve “Verity” isimli kargo gemileri olduğu bildirildi.

Çarpışma Almanya saati ile sabah saat 05.00 sıralarında Heligoland adasının yaklaşık 22 kilometre güneybatısında ve Langeoog adasının 31 kilometre kuzeydoğusundaki körfezde meydana geldi.

Çarpışan gemilerden Verity isimli gemi tamamıyla suya batarken, Poesie isimli geminin hareket edebilecek durumda olduğu açıklandı. Poesie gemisinin 22 mürettebatının bulunduğu bildirildi.

Çok Sayıda Kurtarma ve Sağlık Ekibi Gönderildi

Kurtarma harekatı için bölgeye sağlık ekiplerinin de yer aldığı helikopterlerle kurtarma botları ve bir de yolcu gemisi gönderildi. Ayrıca, şu altı tespit yapabilen tarama uçağı da görevlendirildi.

Verity gemisi Almanya’nın Bremen limanından İngiltere’nin Immingham limanına giderken, Polesie isimli gemi de Hamburg limanından İspanya’daki La Çoruña limanına gidiyordu.