Avustralya Dışişleri Bakanı: İslamofobiye Birlikte Karşı Duralım

Avustralya Dışişleri Bakanı: İslamofobiye Birlikte Karşı Duralım

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, Müslüman karşıtlığına hep birlikte karşı durulması gerektiğini belirtti.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, herkesin İslamofobi, ayrımcılık ve nefret söylemi karşı sesini yükseltme sorumluluğu olduğunu söyledi.

Wong, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, “Siyasi liderler de dahil hepimiz, Müslüman karşıtlığına birlikte karşı durmalıyız.” ifadesini kullandı. Güney Avustralya eyaletinin Adelaide kentinde geçen hafta 2 caminin hedef alındığı kundaklamalara değinen Wong, bu saldırıların kendisini dehşete düşürdüğünü vurguladı.

“Müslümanlar nefret suçu eylemlerine maruz kalıyor”

Dışişleri Bakanı Wong, hükümetin, Avustralya’daki Filistinli, Müslüman ve çatışmalardan etkilenen diğer toplulukların yanı sıra Avustralya Yahudileri Yürütme Konseyi’ni de desteklediğini sözlerine ekledi.

Güney Avustralya İslam Cemiyeti Başkanı Ahmad Zreika, yerel basına yaptığı açıklamada, bölgede Müslümanların, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların patlak vermesinin ardından “nefret suçu eylemlerine” maruz kaldığını ifade etti.

“Müslümanlara yönelik nefret körükleniyor”

Zreika, Gazze’de ve İsrail’de yaşananların, Batılı medya ve siyasetçilerin İsrail’e verdiği desteğin, belli bir kesimde “İslam ve Müslüman korkusunu” artırdığı değerlendirmesinde bulundu.

Hükümeti daha sağduyulu ve dengeli açıklamalar yapmaya çağıran Zreika, İsrail yanlısı tutumun cahil bireylerde Müslümanlara yönelik nefreti körükleyeceğini belirtti. (aa,c)