Hanau’da Oğlu Öldürülen Baba, Acil Çağrı Merkezi’nin Çalışmadığına Dair Tanık Arıyor

Hanau’daki 19 Şubat 2020 katliamında oğlunu kaybeden baba, Acil Çağrı Merkezi’nin çalışmadığını ispatlamak için yeni tanık aramak için bir kampanya başlattı.

Hanau katliamında diğer sekiz göçmenle birlikte oğlunu kaybeden Niculescu Paun Hanau Acil Çağrı Merkezi’nin gereği gibi çalışmadığı yolundaki şikayetini destekleyecek şahitler arıyor.

Oğlu Vili-Viorel’in Hanau Acil Çağrı Merkezi’ni 3 kez aradığını ancak merkezin cevap vermediğini öne süren baba Niculescu Paun, daha önce yaptığı şikayetin delil yetersizliğinden kapatılmasını kabul etmeyeceğini bildirdi.

Çağrı Merkezi Cevap Vermemişti

Hessen Eyalet Polis Şefi Roland Ullmann’ın verdiği ifadelerin doğru olmadığını ifade eden Baba Niculescu Paun Hanau Acil Çağrı Merkezinin gerek personel yetersizliği gerekse teknik altyapı eksikliği sebebiyle tüm aramalara cevap vermediğini, aramaya cevap verilmeyince başka birime de aktarım yapmadığının bilindiğini ileri sürmüştü.

Bu konuda çok sayıda vatandaşın daha önceleri Hanau Büyükşehir Belediye Başkanı Claus Kamınsky’ye şikayette bulunulmasının yanı sıra, merkezde çalışan polislerin Eyalet Polis Şefliğine de durumu rapor ettikleri bildirilmişti.

9 kisinin öldürüldüğü katlıamın anısına oluşturulan “19 Şubat Girişimi”, Hanau Acil Çağrı Merkezi ile bu tür problemler yaşayan başka tanık tespit etmek amacıyla tanıkların kimliklerinin açıklanmadığı bir e-mail adresi oluşturdu. Bildirimlerin notruf.hanau@gmail.com şeklindeki e-mail adresine yapılması istendi.

Çağrı Merkezi Tam Çalışmıyordu

19 Şubat Girişimi özellikle Hanau Acil Çağrı Merkezi’nde görev yapan ve durumu bilen polislerin tanıklığını da istediklerini bildiriren girişim sözcüsü Newroz Duman, acil çağrıdaki mağduriyetlerin tüm vatandaşları ilgilendirdiğini, çünkü yıllardır doğru dürüst çalışmayan Acil Çağrı Merkezi’nin çok sayıda vatandaşın canıyla oynadığına dikkat çekti.

Vili-Viorel Paun gibi daha başa kaç kişinin Açlı Çağrı merkezi’nden yardım alamadığını bilmek istediklerii söyleyen Newroz Duman, elde edilen kanıtlar sonrasında belki de davanın yeniden açılabileceğini bildirdi.