Almanya’da Öksürük ve Burun Akıntısı Durmuyor

Almanya’da Öksürük ve Burun Akıntısı Durmuyor

Almanya’da öksürük, burun akıntısı ve boğaz ağrısı, vatandaşların çoğunu esir almış durumda. Hastaneye yatanların sayısında büyük bir yükseliş söz konusu.

Almanya’da öksürük, burun akıntısı ve boğaz ağrısı, vatandaşların çoğunu esir almış durumda. Hastaneye yatanların sayısında büyük bir yükseliş söz konusu. Ülke genelinde muayene sayılarının koronavirüs nedeniyle geçen haftaya göre yüzde 49 artış gösterdiği aktarıldı. Buna göre her 100 bin kişiden 76’sı muayene olmaya gitti.

hastaneye yatanların sayısı artıyor

Ağır korona hastalığı nedeniyle hastaneye yatanların sayısı ise geçen haftaya göre yüzde 47 artış gösterdi. Buna göre her 100 bin kişide bu oran yüzde 1,5’den yüzde 2,2’ye yükseldi.

hayatını kaybedenlerin sayısında artış

Korona nedeniye hayatını kaybedenlerin sayısında da geçen haftaya göre artış söz konusu. BU noktada da yüzde 19’luk bir artış gözlemlenirken, her 100 bin kişide 179 hasta hayatını kaybetti. Bu sayı geçtiğimiz hafta 151 olarak kayıtlara geçmişti.

birinci sırada eris varyantı

Robert Koch Enstitüsü’nün güncel haftalık raporuna göre, Almanya’da şu anda dolaşımda olan tüm Koronavirüs varyantları arasında en fazla görüleni yüzde 46 ile Eris varyantı olarak dikkat çekiyor. Pirola olarak bilinen BA.2.86 varyantı da Almanya’da ön sıralarda yer alıyor.

pirola’da sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor

RKI’nin en son haftalık raporuna göre sadece 23 kez tespit edilen Pirola varyantında gerçek sayının büyük olasılıkla çok daha yüksek olduğu tahmin ediliyor. Bu tahmin, Almanya’da diğer ülkelere kıyasla, pozitif test sonuçlarının varyantlara göre test edilmemesi olarak gerekçelendiriliyor.

“vakalar bildirilenden daha yüksek”

Berlin’den Epidemiyolog Timo Ulrichs da, bildirilen enfeksiyon sayısının çok daha yüksek olduğunu düşündüğünü belirtirken, Pandemi dönemlerinde olduğu gibi artık bu kadar yoğun bir şekilde test yapmadığımızdan, vakaların büyük bir bölümünün bildirilen rakamların üstünde olduğunu kabul etmeliyiz.” diye kaydetti.

pirola varyantının belirtileri

Pirola varyantının belirtileri, boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, balgamlı veya balgamsız öksürük, baş ağrısı, ses kısıklığı, kas ağrısı ve koku duyusunda değişiklikler olarak sıralanıyor. Uzmanlar, özellikle mevsim geçişlerinde her zaman olduğu gibi risk gruplarındaki bireylerin kendini koruması gerektiğini belirtiyor. Buna göre risk gruplarında olan bireylerin, uzun süreli kapalı ve kalabalık ortamlarda bulunmaması, mümkünse havalandırmaya dikkat etmesi ve gerekiyorsa maske kullanarak korunması tavsiye ediliyor.(bb)