Berlin’de Yabancı Düşmanlığı: Hakaret Edip Tekmelediler!

Berlin’de Yabancı Düşmanlığı: Hakaret Edip Tekmelediler!

Berlin’de, bir Berlin Ulaşım Şirketi (BVG) çalışanının yabancı düşmanı motifli saldırıya uğradığı açıklandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de polis, Berlin Ulaşım Şirketi’nde (BVG) çalışan bşr yabancı kökenli kişinin “yabancı düşmanlığı”na maruz kaldığını açıkladı. Mağdur kişinin saldırıda elinin yaralandığı ve hastaneye tedavi edildiği aktarıldı.

önce hakaret sonra fiziksel saldırı

Şu ana kadar elde edilen bilgi ve tanık ifadelerine göre, saldırının geçtiğimiz salı günü akşam saatlerinde gerçekleştiği kaydedildi. 28 ve 38 yaşlarındaki iki sarhoş adamın, 42 yaşındaki adama hakaret ettiği ve sonrasında fiziksel saldırıda bulunduğu belirtildi.

mağdur tramvayın içine kaçmış

İlk bulgulara göre mağdur adamın önce kendini savunmaya çalıştığı fakat ardından kaçıp durakta bekleyen bir tramvayın içine girdiği ifade edildi. Mağdur tramvay sürücüsünün polis gelene kadar olayın daha fazla büyümesine bu şekilde engel olduğu vurgulandı.

soruşturma başlatıldı

Polis, her iki şüpheliyi kan testi için gözaltına alırken, alkol testinin sonuçları yüzde 1,6 ve yüzde 1,3 promil olarak kayıtlara geçti. Polis, söz konusu saldırganların da şikayette bulunduğunu aktardı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.(bb)