Flensburg’daki Sel Sonrası Motorlu Taşıtlar Dairesi’nde Tüm Puanlar Silindi İddiası

Flensburg’daki Sel Sonrası Motorlu Taşıtlar Dairesi’nde Tüm Puanlar Silindi İddiası

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde ilk şiddetli fırtına büyük hasara yol açarken, Flensburg’daki Motorlu Taşıtlar Dairesi’ne su bastığı ve tüm verilen silindiği iddiası sosyal medyada yankı uyandırdı.

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletinde ilk şiddetli fırtına etkili oldu. Baltık Denizi’ndeki fırtına nedeniyle, sokaklar ve sahil bölgeleri sular altında kaldı. Uzmanlar “son 100 yılın en şiddetli fırtınası”nın söz konusu olduğunu belirtiyor.

veri merkezine su bastı iddiası

Bununla beraber sosyal medyada yayılan bir paylaşıma göre ise Flensburg’daki Federal Motorlu Taşıt Dairesi’nin de fırtınadan etkilendiği iddia edildi. Veri merkezine su bastığı, tüm bilgisayar sistemini çökerttiği ve bununla birlikte sürücülerin de tüm puanlarının silindiği iddia edildi.

Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden yalanlama

Motorlu Taşıtlar Dairesi’nden bir yetkili, Camia Haber’e yaptığı açıklamada ise bu iddiayı kesin sözlerle yalanladı. Yetkili, “Burada şiddetli bir fırtına oldu evet, fakat bizim merkezimiz dağın tepesinde ve buraya su basması mümkün değil.” diye vurguladı.

“puanlar yerlerinde duruyor”

Buna göre verilerin çok iyi bir şekilde koruma altında olduğunu ve puanların silinmesinin söz konusu olmadığını belirten yetkili, “Puanlar yerlerinde duruyor. İnternet sitemiz üzerinden her zaman olduğu gibi sürücüler puan durumunu öğrenmek için başvuruda bulunabilir.” diye ekledi.(bb)